Happy Birthday Leo!

Avatar photo Mari Giova 14/08/2021

Χρόνια πολλά Λέων!

23/7- 22/8

Ο αυτοκράτορας και η αυτοκράτειρα  στον θρόνο του Ήλιου!

 

Φράση κλειδί : Ζω την στιγμή, τον έρωτα, το καρδιοχτύπι!

Κυβερνήτης του Λέοντα  ο Ήλιος!

Μέταλλό του ο Χρυσός.

Πολύτιμη Πέτρα το Ρουμπίνι.

Μέρα του η Κυριακή.

Ώρα ενεργειακής δύναμης και αναγέννησης, η αυγή και το μεσημέρι.

Χρώματα όλες οι αποχρώσεις του Ήλιου

από την ανατολή ως την δύση του, τα φωτεινά χρώματα

Λουλούδι του  Τα Ηλιοτρόπια.

Άντρας  Λέων    Ο αυτοκράτορας  στον θρόνο του Ήλιου!

 

Ζω τη στιγμή,  τον έρωτα, το καρδιοχτύπι!

 

Το μήνυμά του ‘ πιες κάθε σταγόνα της ζωής και κέρνα την χαρά της!’

Το ζώδιο του Ήλιου απολαμβάνει την χαρά της ζωής σε όλα τα χρώματα και τις αποχρώσεις της!

Ένας άντρας Λέων έχει ένα πεπρωμένο την  κατάκτηση της κορυφής και την απόλαυση της ζωής σε όλες της τις εκφάνσεις. Σαν τον κυβερνήτη του ζωδίου του  λάμπει, δημιουργεί, κατακτά, παίζει με την ζωή, γίνεται παιδί, διασκεδάζει, ρισκάρει, παθιάζεται με την δύναμη, την πολυτέλεια και την  εξουσία του έρωτα.

Σαν ένας ημίθεος, σαν τον  Ήλιο τον  Ηλιάτορα οδηγεί το άρμα του στην κορυφή και η δύναμή του είναι ανίκητη.

Ο Λέων έχει γεννηθεί για να λάμπει και να χαίρεται την ζωή, ακόμα και αν χρειαστεί να ξεκινήσει από χαμηλά, η κορυφή του ανήκει και ο ουρανός είναι το μοναδικό όριο που βάζει.  Καθοδηγείται και εξουσιάζεται από την καρδιά και το πάθος του για ζωή. Άλλωστε η καρδιά είναι το ευαίσθητο σημείο του.

Τον διακρίνει μια αριστοκρατική  λάμψη και μια απίστευτη γενναιοδωρία. Θανάσιμο λάθος αν κάποιος προσβάλλει την περηφάνεια του! Αν πληγώσετε τον εγωισμό του μπορεί και να σας συγχωρήσει, αν τον ταπεινώσετε όμως, ποτέ.

Χαρισματικές προσωπικότητες, οι άντρες Λέοντες μπορούν να επιλέξουν οποιοδήποτε επάγγελμα, αρκεί να τους δίνει την ελευθερία ν’ ανέβουν στην πιο ψηλή θέση και να είναι σίγουροι πως οι άλλοι θα μπορούν να τους δουν και να τους θαυμάζουν!

Ιδανικά τους ταιριάζουν οι επιχειρήσεις- ιδιαίτερα της τέχνης και του θεάματος, η show biz,  πρωταγωνιστούν ως καλλιτέχνες και δημιουργοί, γίνονται χαρισματικοί ηγέτες, πρωταθλητές, στρατηγοί και αρχηγοί. Το ερώτημα δεν είναι τι μπορούν να κάνουν αλλά αν  υπάρχει κάτι που να μην μπορούν;

Ο Ναπολέων, στρατιωτική και πολιτική ιδιοφυΐα, γεννημένος στις 15/8/1769   έχει πει μια φράση κλειδί :

‘ Όσες φορές είδα μια έδρα πιο ψηλά από τις άλλες μου ερχόταν πάντα η επιθυμία να καθίσω σ’ αυτήν !’

Δύναμή του  άντρα Λέοντα, η πίστη στην ζωή! Το φως της ζωής που εκπέμπει στους γύρω του, η χαρά και ο ενθουσιασμός που μεταδίδει σαν τον  Ήλιο, τον κυβερνήτη ‘πλανήτη’ του και η γενναιόδωρη καρδιά του που μεταφέρει την χαρά.

Αδυναμία του η καρδιά του κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ό,τι κάνει ένας Λέων όχι μόνο στην προσωπική του ζωή αλλά και στην καριέρα του πηγάζει από την δύναμη αλλά και τις αδυναμίες της καρδιάς του κι εκεί πρέπει να προσέχει. Επιρρεπείς στην αυλή και τον θαυμασμό πρέπει να θυμάται και να διακρίνει τα όρια ανάμεσα στον θαυμασμό και την κολακεία και ν’ απομακρύνει τους κόλακες από την ζωή του. Η ανάγκη του για πολυτέλεια, πλούτη και δόξα.

Η πρόκληση για την ολοκλήρωσή του,  να μην φοβάται να ηττηθεί ή να υποχωρήσει, για ανασύνταξη της δύναμής του, μια μάχη δεν κρίνει τον πόλεμο και ένας ηγέτης το θυμάται πάντα αυτό.

Ζει την δική του ευτυχία όταν συνειδητοποιήσει πως το όνειρο ή το όραμα που αναζητά είναι στον δρόμο της καρδιάς του!

Πέρα από όλα όσα φαίνονται,  ο Λέων παραμένει πάντα ένα παιδί που χαίρεται τα απλά θαύματα της ζωής. Είναι ο ίδιος το ζώδιο του Ήλιου και της ζωής, του έρωτα και του παιχνιδιού, της τέχνης και της δημιουργίας,  του γέλιου και της χαράς.

Γράφοντας αυτό το αφιέρωμα στον Λέοντα, ήρθαν στο μυαλό μου

οι στίχοι  από ένα αγαπημένο μου ποίημα του William Blake.

 

Ξέρω πως είναι να είσαι παιδί …

Να βλέπεις ολόκληρο τον κόσμο

μέσα σ’ έναν κόκκο άμμου

 και τον ουρανό σ ένα αγριολούλουδο. 

Να κρατάς το άπειρο μες την παλάμη σου

και την αιωνιότητα σε μια στιγμή. ‘

 Διάσημοι Λέοντες: Ναπολέων Βοναπάρτης, Barack Obama, Ben Affleck, Antonio Banderas, Mick Jagger, Αλέξης Τσίπρας, Βαγγέλης Μαρινάκης, Κρατερός Κατσούλης, Στέφανος Τσιτσιπάς, Βασίλης Σπανούλης.

 

The one and only  Νίκος Κοκλώνης
Γενέθλια 4/8

Ο κόσμος περιμένει , η ορχήστρα έτοιμη,  μια σκάλα υψώνεται στο κέντρο της σκηνής, οι προβολείς ανάβουν, η μουσική και  το χειροκρότημα δυναμώνει και τα φώτα πέφτουν  στον ένα και μοναδικό  Νίκο Κοκλώνη! Τhe show begins!

Γεννημένος  με το πιο φωτεινό άστρο, τον Ήλιο στον Λέοντα, να λάμπει στο Μεσουράνημα του ωροσκοπίου του,

εκείνο το μεσημέρι της 4ης Αυγούστου το πεπρωμένο του είχε γραφτεί στον ουρανό με τ’ αθάνατο μελάνι της επιτυχίας!

Ο Νίκος Κοκλώνης γεννήθηκε για να δημιουργεί και να πρωταγωνιστεί στην δράση, το show, τις επιχειρήσεις και τα media σαν ένας γνήσιος Λέων.

Μοναδικός αυτόφωτος, αυθόρμητος και γενναιόδωρος σαν παιδί, μοιράζεται τα δώρα του με όλους. Για έναν Λέοντα άλλωστε αυτό είναι το νόημα, να μοιράζεται τον ενθουσιασμό του και την φωτεινή πλευρά της ζωής.

Ο Νίκος Κοκλώνης, με τον Ήλιο του να λάμπει στον Λέοντα και τον Δία από τον Τοξότη να φωτίζει τα πιο ψηλά όνειρά του, γεννήθηκε για να ρουφάει κάθε στιγμή της ζωής, να δημιουργεί νέες λεωφόρους ευκαιριών και επιχειρήσεων  και να  δίνει χαρά σε όλο τον κόσμο γύρω του. Η τσιγγουνιά δεν του ταιριάζει, η καρδιά του Λιονταριού είναι γενναιόδωρη σαν  τον Ήλιο που κυβερνά αυτό το ζώδιο και χαρίζει το φως του σε όλους και όμως, αυτό το φως δεν στερεύει ποτέ!

Με τον πλανήτη των μεγάλων σχεδίων, τον Δία  στον τυχερό Τοξότη η τύχη του δεν τον εγκαταλείπει ποτέ, ακόμα και αν συμβεί μια ανατροπή, έστω και την τελευταία στιγμή θα εμφανιστεί η ‘θεά τύχη’. Λένε για όσους έχουν τον Δία στον Τοξότη πως είναι ευνοημένοι από την μοίρα, όμως, αυτό οφείλεται πιο πολύ στο χάρισμα της αισιοδοξίας, στο όραμα που τους εμπνέει, στην ελευθερία του πνεύματος  αλλά και στο γνήσιο χαμόγελό τους που κερδίζει και τον πιο δύσκολο συνομιλητή.

Ένας Λέων με  Δία στον Τοξότη, πάντα σε ένα ωροσκόπιο, δείχνει μια προσωπικότητα που ξέρει να χαίρεται και ν’ απολαμβάνει τη ζωή με τον ενθουσιασμό ενός μικρού παιδιού! Τα μεγάλα ταξίδια και τα εμπνευσμένα σχέδια για τον εκπρόσωπο  αυτού  του ωροσκοπίου δεν σταματούν ποτέ, γιατί η ανάγκη και ο σκοπός του  δεν είναι μόνο ο πλούτος και η δόξα , η αληθινή ανάγκη του είναι το δυνατό καρδιοχτύπι, οι παλμοί της καρδιάς του Λιονταριού να φτάσουν στο έπακρο, στην κορυφή της ζωής!

Ο Νίκος Κοκλώνης με τον Λέοντα να μεσουρανεί και να τον προικίζει με έντονο δημιουργικό και επιχειρηματικό ταλέντο, μαγνητίζει την επιτυχία.   Παράλληλα  με την Σελήνη του στους  επικοινωνιακούς Διδύμους, έχει την ευφυΐα, την αναλυτική σκέψη και το  ιδιαίτερο- σχεδόν εφηβικό χιούμορ με τις έξυπνες ατάκες να μπορεί να χειριστεί όλα τα μέσα επικοινωνίας και τα media! Η Σελήνη του όμως, σε αντίθεση με τον αυστηρό Κρόνο, του δείχνει πως πρέπει να προχωρήσει με οργανωμένες κινήσεις και με έμπειρους συμβούλους.

Ιδανικός φίλος, με τη Σελήνη στους Διδύμους  μπορεί να μιλάει για ώρες και ν’ αναλύει  αντιδράσεις και συναισθήματα. Άλλωστε  ‘η καρδιά τον οδηγεί’ πάντα!

Ο Ερμής του, πλανήτης της επικοινωνίας και της σκέψης, σε όψη με τον Ουρανό τονίζει την ευφυΐα, τις πρωτοποριακές ιδέες που τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και αν τύχει να είσαι κοντά του όταν δημιουργεί ή ετοιμάζει ένα νέο σχέδιο, θα νομίζεις πως είδες το μυαλό του να βγάζει σπινθήρες έμπνευσης!

Ο Δίας μαζί με τον Ουρανό του στον Τοξότη, μοιάζει  σαν  η ‘θεά τύχη’  να τον έχει μοιράνει με ελευθερία πνεύματος , ανοιχτούς ορίζοντες, αισιοδοξία και όραμα που μπορεί να αλλάξει τον χώρο των media και των νέων τεχνολογιών μέσα από το διαδίκτυο!

Ελαττώματα; Σίγουρα θα έχει, αλλά ποιος τα λέει αυτά σ’ έναν λαμπερό Λέοντα και μάλιστα δημόσια;!

 

Νίκος Γκάλης 23/7  Κατακτητής της κορυφής με την σημαία μας ψηλά!

Ο Θεός της Ελλάδας και του μπάσκετ έκανε μια χώρα να δακρύσει, να φωνάξει από χαρά, να πιστέψει στο θαύμα!

Όταν γεννήθηκε ο Νίκος Γκάλης, ο ουρανός έδειχνε το ξεχωριστό πεπρωμένο του. Μια εκκωφαντική πολυαστρία , μια σπάνια σύνοδος 6 πλανητών στον Λέοντα φώτιζαν το πεπρωμένο του!

Ένα αληθινά ξεχωριστό ουράνιο φαινόμενο ,που αποτυπώθηκε στο μοναδικό πεπρωμένο  ενός σύγχρονου ήρωα. Μαζί με την Εθνική Ελλάδας και τους χρυσούς πρωταθλητές σήκωσε στα χέρια του όχι μόνο ένα κύπελλο αλλά την Δόξα και το όνειρο μιας περήφανης χώρας.

Ο Νίκος Γκάλης ως ένας ξεχωριστός Λέων έπαιξε σαν ήρωας των αρχαίων θρύλων. Η νίκη ήταν το πάθος της Ψυχής του, ήταν η καρδιά του Λιονταριού που σήκωσε όλη την Ελλάδα στα χέρια του!

Ο Νίκος Γκάλης με μια σπάνια σύνοδο 6 πλανητών στο ζώδιο του Ήλιου έφερε το Φως

πίσω στην χώρα που  γέννησε τον Ήλιο τον Ηλιάτορα και έκανε πραγματικότητα το ακατόρθωτο!

Ο απόλυτος πρωταθλητής με καρδιά λιονταριού ενέπνευσε μια ομάδα, ένα ολόκληρο έθνος και πέτυχε το γεμάτο Φως τρίποντο της Δόξας!

 

 

Γυναίκα Λέων:  Η αυτοκράτειρα στον θρόνο του Ζωδιακού!

 

Εγώ λάμπω, αποφασίζω και κυβερνώ!

Περήφανη και γεννημένη να παίρνει αποφάσεις για όλους, ξέρει ότι λάμπει  σαν τον Ήλιο-δικός της κυβερνήτης πλανήτης- και χαίρεται όταν ο κύκλος της την θαυμάζει και την σέβεται.  Η περηφάνεια  της είναι κάτι που δεν διαπραγματεύεται  και καλύτερα να φύγετε μακριά αν την προσβάλετε.

Ο άντρας που θέλει την καρδιά της πρέπει να της προσφέρει ένα βασίλειο και να την λατρεύει, όπως μόνο σε αυτήν αξίζει!!!

Αγαπάει την αίγλη της εξουσίας και είναι πλασμένη για να ανέβει ψηλά ως μια γυναίκα καριέρας ή στο πλάι ενός μεγάλου άντρα. Πάντα ο ρόλος της πρωταγωνίστριας της ανήκει!;

Άλλωστε όπως είπε και η Λιονταρίνα Coco Chanel:

‘ Ένα κορίτσι χρειάζεται 2 πράγματα,  στυλ και  λάμψη !’

Δύναμή της    Η λάμψη και ο θαυμασμός που προκαλεί. Η ικανότητά της να επιβάλλεται.

Αδυναμία της  Η αλαζονεία και ο εγωισμός της.

Η πρόκληση που πρέπει να φτάσει για να ολοκληρωθεί ,  να προσφέρει μέσα σε μια ευρύτερη ομάδα ανθρώπων με κοινό σκοπό.

Ζει την ευτυχία όταν πιστέψει σε ένα όνειρο ή  ανώτερο σκοπό και αφεθεί στον δρόμο της καρδιάς της!

Ξεχωριστές γυναίκες στο ζώδιο του Λιονταριού: Madonna 16/8, Halle Berry 14/8, Jennifer Lopez 24/7, Mata Harri, Meghan Markl 4/8, Kylie Jenner 14/8, Αθηνά Μαρτίνου η Ελληνίδα που κατέκτησε τον ναυτιλιακό κόσμο, Demy, Έλλη Κοκκίνου, Μπέττυ Μαγγίρα, Ζέτα  Μακρυπούλια, Άντζελα Δημητρίου, Λάουρα Νάργες, Ρίκα Διαλυνά.

 

 

Meghan Markl   4/8   Η αληθινή ιστορία της ασυμβίβαστης πριγκίπισσας!

Η Meghan Markl   είναι μια γνήσια Λιονταρίνα με τον Ήλιο και τον Ερμή της σε σύνοδο με το πεπρωμένο και την αποστολή της σε αυτόν τον κόσμο. Ενσαρκώνοντας πρωταγωνιστικούς  ρόλους απέκτησε την λάμψη της  δραματικής τέχνης, εκφράζοντας την ανάγκη του Ήλιου της  να επικοινωνήσει και να εκφραστεί.

Όλοι οι Λέοντες έχουν έναν δραματικό ρόλο έντονων συναισθημάτων να εκφράσουν και να πρωταγωνιστήσουν και η Meghan απλά ακολούθησε την εσωτερική της ανάγκη!  Ενώ στο νέο της ρόλο, της  Πριγκίπισσας στο πλευρό του Χάρι είχε σαν όραμα, να εκφράσει τον λαό και την δικαιοσύνη των μειονοτήτων.

Η προσπάθειά της ήταν γνήσια, με την Σελήνη της από τον Ζυγό στον τομέα της επικοινωνίας είχε ανάγκη από παιδί, να δώσει φωνή και δικαιοσύνη στους κοινωνικά ευαίσθητους. Ο πρωταγωνιστικός της ρόλος, όμως, εδώ ενόχλησε το βρετανικό κατεστημένο- που εκφράζει ο Κρόνος και η Meghan βρέθηκε εγκλωβισμένη  σ’ ένα χρυσό παλάτι.  Αληθινά ερωτευμένη με τον Πρίγκιπά της, θυσίασε την φωνή της- την ελευθερία των απόψεων της- σαν μια άλλη ‘Γοργόνα’ του παραμυθιού, όπως η ίδια είπε στην συνέντευξή της.

Ο ωροσκόπος της στον ευαίσθητο Καρκίνο ταυτίζεται με το ζώδιο της Νταϊάνα και το φιλανθρωπικό της έργο.

Ενώ ο Χάρι από την πρώτη μάτια ένιωσε πως βλέπει κάτι από την προσωπικότητα της μητέρας του. Έτσι δέθηκε βαθιά μαζί της…

Γραμμένος στ’ αστέρια ο έρωτάς τους  και αληθινός, όπως  και αυτά που είπαν οι δυο τους στην κοινή τους συνέντευξη στην Oprah. Τα προηγούμενα χρόνια η υγεία της  Meghan  κλονίστηκε,  αντιδρώντας ασυνείδητα στο αυστηρό και ασφυκτικό πρωτόκολλο. Oι αυστηροί περιορισμοί του Κρόνου σε σύνοδο με τον ελεύθερο  Δία, όμως δεν μπορούν να την περιορίσουν για πολύ.  Η ελευθερία ήταν η μόνη διέξοδος και ο μοναδικός δρόμος για την ευτυχία για μια φωτεινή Λιονταρίνα, τον ευαίσθητο Χάρι και τα παιδιά τους. Άλλωστε θα είναι πάντα η πριγκίπισσα της καρδιάς του!

 

 

 

 

Avatar photo
AboutMari Giova
Είμαι Αστρολόγος με ειδίκευση στην ψυχολογική (συμβουλευτική) Αστρολογία και σύμβουλος προσωπικής εξέλιξης και ενεργειακής διακόσμησης ~ Feng shui με σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η αγάπη μου για την Αστρολογία ξεκίνησε από 12 χρονών με βιβλία και μαθήματα, ακολουθώντας από ένστικτο μια εσωτερική μου ανάγκη και τις οικογενειακές μου ρίζες από την γιαγιά και προγιαγιά μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *