Είσαι γεννημένος Survivor;

Avatar photo Mari Giova 30/06/2021
Ποια ζώδια και με τι όπλα επιβιώνουν σε όλες τις συνθήκες;

Όλα τα ζώδια έχουν την δύναμη και το ένστικτο της επιβίωσης, αρκεί να παλεύουν με τα πιο δυνατά τους όπλα. Τι δίνει δύναμη και αντοχή στο κάθε ζώδιο αλλά και πού βρίσκεται η αχίλλειος πτέρνα, το αδύναμο σημείο των ζωδίων. Γιατί η αυτογνωσία μας βοηθάει να νικήσουμε  στο πιο σημαντικό παιχνίδι επιβίωσης την ίδια τη ζωή …

Σημαντικό να διαβάσετε το Ζώδιο, τον Ωροσκόπο και το ζώδιο του πλανήτη Άρη στο προσωπικό σας ωροσκόπιο, του πλανήτη της επιβίωσης και της νίκης!

*Το άρθρο αυτό αποτελεί αναδημοσίευση από την πρώτη μου τηλεοπτική εμφάνιση στο Open 9/10/2017.

Το κείμενο είναι ενημερωμένο τον Ιούνιο του 2021.

  Κριός

Γεννημένος πολεμιστής και αρχηγός.

Κατακτητής και ηγέτης ένας Κριός  έχει την δύναμη το θάρρος και την τόλμη να επιβιώνει και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Τίποτα δεν είναι ικανό να σταθεί εμπόδιο, μπροστά στην ορμή ενός Κριού. Καθοδηγείται από το αρχέγονο ένστικτο της κατάκτησης.  Κυβερνήτης πλανήτης του είναι ο Άρης, το αρχέτυπο του αρσενικού που επιβιώνει στις μάχες.

Αδύναμο σημείο του Κριού  η βιασύνη και ο εγωισμός . Μπορεί να υποτιμήσει την δύναμη του αντιπάλου. Του λείπει το σχέδιο και η μελέτη. Δρα με το ένστικτο χωρίς δεύτερη σκέψη. Η ταχύτητα μπορεί να του στοιχίσει τη νίκη. Γιατί η έκβαση ενός αγώνα κρύβεται στις λεπτομέρειες. Αν χάσει το ενδιαφέρον  του χάνει και τη δύναμη του.

Σε ένα παιχνίδι επιβίωσης είναι ένας πολύ δυνατός παίκτης αλλά  ο εγωισμός του και η ανάγκη του να είναι αρχηγός πυροδοτεί ένταση και μεγάλους καβγάδες με την ομάδα του. Δεν δέχεται  την ήττα και είναι πολύ δύσκολο να κρατήσει ισορροπίες και μια πιο διπλωματική στάση.

Στο ζώδιο του Κριού ανήκει οι παίκτες του Survivor 2021 o Κόρο – Γιώργος Κόρομι και η ηθοποιός Άννα Μαρία Βέλλη που γεννήθηκε στις 6 Απριλίου 1990 .

 

Ταύρος

Δύναμη του είναι το πείσμα και η επιμονή του

Η αντοχή ενός Ταύρου είναι παροιμιώδης, θα αγωνίζεται να επιβιώσει μέχρι τελικής πτώσης. Δεν τα παρατάει παρά τις αντιξοότητες. Ο Ταύρος επιβιώνει για να μην χάσει ό,τι αξίζει γι’ αυτόν.  Θα κάνει τα πάντα, για να κρατήσει τον δικό του θησαυρό, είτε αυτός είναι η αγάπη του για ένα πρόσωπο είτε τα αποκτήματά του.

Για τον Ταύρο αυτά που θεωρεί ότι του ανήκουν, κανείς δεν μπορεί να του τα πάρει με όποιο κόστος.  Μοιάζει με βράχο αμετακίνητο, ικανό να κατρακυλήσει παρασέρνοντας εμπόδια,  κινδύνους και αντιπάλους.

Αδυναμία του Ταύρου είναι ότι αργεί να δράσει και να αντιδράσει.  Δεν προσαρμόζεται και δεν αλλάζει για να ταιριάξει στις συνθήκες. Δεν μπορεί να υποκριθεί για να ξεγελάσει τον αντίπαλο.

Σε παιχνίδι επιβίωσης όπως το Survivor ο Ταύρος  γκρινιάζει και νευριάζει, αν η ομάδα του χάνει, μια και χρειάζεται πολύ και καλό φαγητό για να είναι ήρεμος!! Είναι όμως, ιδανικός παίκτης για να κάνει οικονομία και να διαχειρίζεται τα τρόφιμα της ομάδας.

Παίκτες του Survivor 2021 που ανήκουν στο ζώδιο του Ταύρου ο Περικλής Κονδυλάτος και η Ελευθερία Ελευθερίου.

 

Δίδυμος

Σαν ένας άλλος Οδυσσέας επιβιώνει με το μυαλό του!

Ένας Δίδυμος μοιάζει με τον πολυμήχανο Οδυσσέα!  Επιβιώνει παντού, αρκεί να χρησιμοποιήσει το μυαλό  του και την ικανότητα του να εφευρίσκει λύσεις ακόμα και σε αδιέξοδα. Δρα γρήγορα αλλά κυρίως έξυπνα και δημιουργικά, εκεί που άλλοι θα έπεφταν σε παγίδα. Προσαρμόζεται και  αλλάζει σαν τον χαμαιλέοντα, ανάλογα με την πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει.

Αδύναμο σημείο του Διδύμου είναι η επιπολαιότητά του και η βιασύνη του. Μπορεί για μια λεπτομέρεια να χάσει.

Σε μια ομάδα επιβίωσης-Survivor  είναι αυτός που  πλησιάζει και συζητάει με όλους,  αλλά μπορεί να προκαλέσει μπερδέματα, καθώς δεν μετράει τα λόγια του πάντα και μπορεί άθελα του ή και ηθελημένα ανάλογα και με το προσωπικό ωροσκόπιο του … να αποκαλύψει σημαντικά μυστικά.

Παίκτες του Survivor 2021 που ανήκουν στο ζώδιο των Διδύμων ο Τριαντάφυλλος, η Έλενα Κρεμλίδου και ο Νίκος Μπάρτζης.

 

Καρκίνος  

Πολύ σκληρός για να πεθάνει!

Ο Καρκίνος όσο ευαίσθητος δείχνει, τόσο δυνατός και σκληρός μπορεί να γίνει, για να επιβιώσει αυτός και οι δικοί του άνθρωποι. Δυνατό του σημείο η διαίσθησή του τον προφυλάσσει από κινδύνους, παγίδες και τους λάθος ανθρώπους. Έχει δυνατό ένστικτο επιβίωσης και αν βάλει σε τάξη τα συναισθήματά  του, μπορεί να αντέξει ακόμα και να νικήσει.

Αδύναμο σημείο του Καρκίνου οι απότομες αλλαγές στην διάθεση του και η νοσταλγία για την οικογένειά του. Η εμμονή του με λάθη που έγιναν, μπορεί να φέρει γκρίνια και ανασφάλεια.

Σε ένα παιχνίδι επιβίωσης ο Καρκίνος  φροντίζει την ομάδα του, μαγειρεύει και είναι η μαμά ή ο μπαμπάς όλων, εκτός κι αν νιώσει πως οι άλλοι δεν τον χρειάζονται. Τότε μετατρέπεται στον πιο γκρινιάρη και ενοχλητικό παίχτη, χαλώντας το κλίμα της ομάδας.

 

Λέων

Ένας… αλλά Λέων!

Ο  Λέων πολεμάει με όλες του τις δυνάμεις σαν γνήσιος ηγέτης, όχι απλά για να επιβιώσει αλλά γιατί έχει ανάγκη από τον θαυμασμό όλων! Ο Λέων χρειάζεται την αποδοχή από τους άλλους και να είναι ο αρχηγός τους ακόμα καλύτερα ο βασιλιάς τους. Σε μια μάχη επιβίωσης θα αναλάβει όλη την ευθύνη και θα καθοδηγήσει την ομάδα του στη νίκη. Γι’ αυτό το ζώδιο η νίκη είναι αυτοσκοπός  και το ισχυρότερο κίνητρο.

Αδύναμο σημείο του Λέοντα η αλαζονεία και η έπαρση που τον διακρίνει προκαλεί την μοίρα του. Ο εγωισμός τον τυφλώνει  από το να υπολογίσει σωστά τις δυνάμεις του αλλά και του αντιπάλου. Πέφτει στην ίδια του την παγίδα, γιατί κανείς δεν είναι ανίκητος.

Σε παιχνίδι επιβίωσης ο Λέων επιζητά την αρχηγία και αυτό  προκαλεί ένταση με άλλους δυνατούς παίκτες. Προστατεύει τους πιο αδύναμους  και προσπαθεί να φέρνει τις αναγκαίες προμήθειες  στην ομάδα του αλλά και να καθοδηγεί τους συμπαίκτες του για την νίκη.

Η Παίκτρια του Survivor 2021, που ανήκει στο ζώδιο του Λέοντα είναι η γνωστή γυμνάστρια Μαριαλένα Ρουμελιώτη που έχει γενέθλια στις 25 Ιουλίου.

 

Παρθένος

Η ευφυία του είναι το πιο ισχυρό όπλο!

Ένας Παρθένος επιβιώνει, γιατί δίνει σημασία και στην πιο μικρή λεπτομέρεια και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του.

Δυνατό του σημείο το μυαλό  του, αναλυτικό και οργανωτικό  σχεδιάζει και πραγματοποιεί και την πιο δύσκολη αποστολή.

Αδύναμο σημείο του Παρθένου οι κρυφοί φόβοι και ανασφάλειες του. Έχει την  τάση να υπεραναλύει χάνοντας χρόνο και ενέργεια.

Σε ένα παιχνίδι survivor φροντίζει για τα πιο πρακτικά προβλήματα επιβίωσης, διατροφή, υγεία, καθαριότητα  αλλά και είναι αυτός που αναλύει στην ομάδα την σωστή τακτική, για να νικήσει στα αγωνίσματα. Η γκρίνια του και η τάση του για αυστηρή κριτική βγάζει τους συμπαίκτες του από τα ρούχα τους.

Παρθένοι του Survivor είναι η Ανθή Σαλαγκούδη και ο Μιχάλης Αρναούτης.

 

 

Ζυγός

Ο πιο συντροφικός παίκτης επιβιώνει

Ένας Ζυγός όπλο του για την επιβίωση  έχει  το ταλέντο του στο να βρίσκει δυνατούς συντρόφους που θα τον στηρίξουν και θα τον κρατήσουν μέσα στο παιχνίδι. Η γοητεία και η διπλωματία του μπορούν να πετύχουν πολλά. Βέβαια η αλήθεια είναι πως ένας Ζυγός είναι χρήσιμος για να υπάρχει ένα καλό κλίμα, ακόμα κ όταν όλοι οι άλλοι χάνουν τον έλεγχο αλλά δεν είναι φτιαγμένος για σκληρές καταστάσεις.  Είναι όμως, εξισορροπιστής και ειρηνοποιός, ιδανικός για να διαπραγματευτεί με σκληρούς αντιπάλους.

Αδύναμο σημείο του Ζυγού είναι ότι πάντα χρειάζεται και κάποιον άλλο, δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα αλλά στο πλαίσιο μιας ομάδας ή μιας συμμαχίας.

Σε παιχνίδι επιβίωσης ο Ζυγός λειτουργεί πυροσβεστικά.  Είναι αγαπητός στους συμπαίκτες του, τους ηρεμεί όταν μοιάζουν έτοιμοι να εκραγούν και είναι δίκαιος αλλά δεν  μπορεί να αντέξει εύκολα τις κακουχίες και την έλλειψη καθαριότητας και ανέσεων.

Μοιάζει να είναι έξω από τα νερά του σε ένα άγριο περιβάλλον.

Παίκτες του Survivor 2021 που ανήκουν στο ζώδιο του Ζυγού ο Ηλίας Μπογδάνος και η Κάτια Ταραμπάνκο.

 

 

Σκορπιός

Γεννημένος νικητής. Ο απόλυτος survivor!

Ικανός να επιβιώσει ακόμα και μετά από πυρηνικό ολοκαύτωμα! Ένας Σκορπιός πάντα επιβιώνει ακόμα και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Είναι το ζώδιο του αγώνα για ζωή και αναγέννηση. Μπορεί να ξεπεράσει  τους πιο μεγάλους κινδύνους και είναι αυτός που μετά από μια καταστροφή μπορεί να ξαναχτίσει έναν πιο όμορφο κόσμο. Πάνω από τα χαλάσματα χτίζει και αναγεννιέται. Σαν τον φοίνικα- το μυθικό πουλί που αναγεννάται μέσα από τις στάχτες του.

Αχίλλειος πτέρνα του Σκορπιού είναι ο ίδιος του ο εαυτός, αν χάσει το πάθος για ζωή κ την πίστη που τον εμπνέει, μπορεί να παραιτηθεί από τον αγώνα για επιβίωση.

Σε ένα παιχνίδι επιβίωσης ο Σκορπιός είναι ένας μαχητής με στρατηγική και απίστευτες δυνάμεις. Πολύτιμος για την ομάδα του. Κάτω από το βλέμμα του Σκορπιού τίποτα δεν μένει κρυφό. Βλέπει κάτω από την επιφάνεια τις αδυναμίες και τα μυστικά της αντίπαλης ομάδας και στοχεύει στο αδύναμο σημείο τους.

Παίκτες του Survivor 2021 που ανήκουν στο ζώδιο του Σκορπιού ο Σάκης Κατσούλης 19 Νοεμβρίου 1990, ο Τζέιμς Καφετζής και ο Παύλος Γαλακτερός. Στο 1ο survivor στον τελικό είχε φτάσει άλλος ένας Σκορπιός από την όμορφη Κύπρο ο Μάριος Πρίαμος.

 

 

Τοξότης

Έτοιμος πάντα για νέες περιπέτειες!

Ένας Τοξότης ορμάει στην περιπέτεια μόνο και μόνο για να έχει νέες εμπειρίες και κατακτήσεις. Η δύναμη ενός Τοξότη για να επιβιώσει είναι η αισιοδοξία του και μια ασίγαστη διάθεση για ζωή. Με τις γνώσεις που έχει και τις εμπειρίες του μπορεί να πετύχει στα δύσκολα και να βγει νικητής. Πολύτιμος για την ομάδα του τους εμπνέει και τους εμψυχώνει.

Αδύναμο σημείο του Τοξότη η τάση του για υπερβολή, η υπεραισιοδοξία και η βιασύνη του να ριχτεί στην μάχη της επιβίωσης. Έτσι μπορεί να ξεχάσει κάποια σημαντική λεπτομέρεια ή ακόμα χειρότερα να μην δώσει την σημασία που πρέπει σε μια δυσκολία ή ένα εμπόδιο.

Σε ένα παιχνίδι επιβίωσης ο Τοξότης είναι ο παίκτης που εμψυχώνει και δίνει τις σωστές συμβουλές για να νικήσει η ομάδα του. Ο manager και η καρδιά της ομάδας!

 

 

Αιγόκερως

Φτιαγμένος  για τα δύσκολα

Ο Αιγόκερως είναι ο παίκτης που αντέχει στον χρόνο και τις κακουχίες και επιμένει μέχρι να νικήσει ή να επιβιώσει. Προτιμάει τις πράξεις από τα μεγάλα λόγια και κατακτά και τον πιο δύσκολο στόχο με σκληρή προσπάθεια και απίστευτη επιμονή. Εκεί που κάποιος άλλος θα τα παράταγε ο Αιγόκερως συνεχίζει να παλεύει και να μάχεται. Όσο πιο ψηλά, τόσο πιο πολύ προσπαθεί!

Η γνώση από τις εμπειρίες του θα του φανεί πολύτιμη και πάντα θυμάται αυτά που του δίδαξε η ζωή στην μάχη για την επιβίωση του.

Αδύναμο σημείο του Αιγόκερου είναι η απαισιοδοξία του κι ενώ είναι μαχητής κάποιες φορές οι σκέψεις του ρίχνουν την δύναμη του και την φλόγα της ορμής του.

Σε ένα reality επιβίωσης ο Αιγόκερως μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος αλλά νιώθει και  είναι μόνος. Στην ομάδα του προσφέρει και είναι ιδιαίτερα  χρήσιμος αλλά πολλές φορές  απομονώνεται από τους συμπαίκτες του. Στα αγωνίσματα αντέχει και πολλές φορές  νικάει με στρατηγική και σχέδιο.

Παίκτες Survivor o θρυλικός Ντάνος- Γιώργος Αγγελόπουλος νικητής του 1ου παιχνιδιού και για το 2021 η Αγγελική Λάμπρη.

 

 

Υδροχόος

Η ομάδα είναι το πλεονέκτημά του

Ένας Υδροχόος  όπλο του έχει τον αιφνιδιασμό και την δύναμη του να προσαρμόζεται, όταν όλα ανατρέπονται! Είναι τόσο ιδιαίτερος και ιδιόρρυθμος που ακόμα και ο τρόπος που θα επιβιώσει σε απαιτητικές συνθήκες, θα είναι κάτι έξω από τα συνηθισμένα. Μοιάζει με έναν εκκεντρικό επιστήμονα, που μπορεί πιο εύκολα να εφεύρει ένα όχημα για ταξίδι στον χρόνο, προκειμένου να ξεφύγει από μια επικίνδυνη κατάσταση, παρά να κυνηγήσει για να βρει τροφή! Ο Υδροχόος ανήκει στα μεγάλα μυαλά που γεννάνε ιδέες και μπορεί να σωθούν με έναν ιδιόρρυθμο τρόπο. Οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου μπορούν να τα καταφέρουν μόνοι τους αλλά η δύναμή τους πηγάζει από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό στόχο και σκοπό.

Αδύναμο σημείο του Υδροχόου για την επιβίωση είναι η έλλειψη πρακτικότητα.

Σε ένα παιχνίδι επιβίωσης ενώνει τους συμπαίκτες του με κοινό σκοπό την επιβίωση και τη νίκη της ομάδας.

Παίκτες του Survivor 2021 που ανήκουν στο ζώδιο του Υδροχόου ο Αλέξης Παππάς, ο Γιώργος Κοψιδάς και ο τραγουδιστής Πάνος Καλλίδης.

 

Ιχθύς

Ακολουθεί το ένστικτο και το όνειρό του.

Ένας Ιχθύς επιβιώνει με τη δύναμη της διαίσθησης και της πίστης του. Οι Ιχθύες χρειάζονται μια πυξίδα για να αντέξουν στις δυσκολίες όποιες κι αν είναι αυτές. Αν εστιάσουν στον στόχο τους, μπορούν να ελιχθούν και να ξεφύγουν με έναν μαγικό τρόπο ακόμα και από τις πιο σκληρές συνθήκες. Η επιβίωση για έναν Ιχθύ μοιάζει με ένα ταξίδι σε μανιασμένη θάλασσα, αν μείνει συγκεντρωμένος πετυχαίνει θαύματα.

Η αδυναμία των Ιχθύων  είναι η έλλειψη πειθαρχίας, η τάση τους να ακολουθούν σειρήνες και να πέφτουν  σε παγίδες.  Ένας Ιχθύς δύσκολα θα οργανώσει ένα σχέδιο επιβίωσης που να είναι ρεαλιστικό. Συνήθως παρασύρονται και χάνουν την πραγματικότητα, το εδώ κ τώρα. Αλλά αν μπορέσουν να συγκεντρωθούν μπορούν να καταφέρουν να αντέξουν και να νικήσουν στο πιο σημαντικό παιχνίδι επιβίωσης την ίδια τη ζωή.

Σε ένα reality επιβίωσης ο Ιχθύς είναι ο παίκτης που θα απομονωθεί ή θα έρθει πιο κοντά σε αυτούς που δείχνουν να τον χρειάζονται. Του αρέσει να βοηθάει τους πιο αδύναμους παίκτες και να τους στηρίζει. Ένας Ιχθύς είναι ο καλλιτέχνης ή ο πιο ιδιαίτερος και χαρισματικός παίκτης της ομάδας του.

Παίκτης παλιότερου Survivor o Nάσος Παπαργυρόπουλος.

Avatar photo
AboutMari Giova
Είμαι Αστρολόγος με ειδίκευση στην ψυχολογική (συμβουλευτική) Αστρολογία και σύμβουλος προσωπικής εξέλιξης και ενεργειακής διακόσμησης ~ Feng shui με σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η αγάπη μου για την Αστρολογία ξεκίνησε από 12 χρονών με βιβλία και μαθήματα, ακολουθώντας από ένστικτο μια εσωτερική μου ανάγκη και τις οικογενειακές μου ρίζες από την γιαγιά και προγιαγιά μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *