Οι 12 μοίρες του Έρωτα

Avatar photo Mari Giova 14/02/2019

Μάρι Γιόβα 
Αστρολόγος & Σύμβουλος ενεργειακής διακόσμησης 

τηλ 6932081799         
Fb mari gioba 
instagram marigioba
mariastrologia.blogspot.gr
Οι 12 μοίρες του Έρωτα  στα 12 ζώδια
Έρωτες γραμμένοι στα αστέρια 

που ξεπέρασαν την ιστορία!!

Πόσοι μοναδικοί τρόποι
για να χτυπήσει δυνατά η καρδιά!
Μα πάντα το ίδιο χρώμα την ορίζει,
βαθύ κόκκινο σαν αίμα…   
Όταν τα βέλη του φτερωτού Έρωτα στοχεύουν στην καρδιά …
 Πείτε το δικό σας  Σ΄ αγαπώ…
Πόσο σημαντικές είναι οι σχέσεις, η αγάπη και ο έρωτας στη ζωή μας;
Μια αγάπη γεννιέται για να αντέξει στον χρόνο. Επενδύστε στους ανθρώπους που σας εμπνέουν και κερδίστε τον δικό σας θησαυρό…
Το δεύτερο μισό του Φεβρουαρίου του 2019 είναι πιεστικό και απαιτητικό καθώς οι σχέσεις δοκιμάζονται εν μέσω δυσαρμονικών  πλανητικών όψεων της Αφροδίτης, του πλανήτη που συμβολίζει την αγάπη, τις σχέσεις και τον γάμο ενώ την ημέρα του  Βαλεντίνου, η επικοινωνία είναι πιο δύσκολη με την πλανητική σύγκρουση Ερμή και Πλούτωνα αλλά και του Άρη με τον απατηλό Ποσειδώνα.  Προσέξτε τι λέτε γιατι κάποιοι θα πληγωθούν.
Οι ερωτευμένοι  ας γιορτάζουν κάθε μέρα, όσο το φως του ήλιου ζεσταίνει τις καρδιές όλων!!
Θυμηθείτε το ωροσκόπιο είναι το προσωπικό δαχτυλικό αποτύπωμα μας στο σύμπαν και γι’ αυτό χρειαζόμαστε την πλήρη ημερομηνία ,ώρα και τόπο γέννησης.
Για να βρούμε το ταίριασμα ενός ανθρώπου με έναν άλλο, δεν αρκεί μόνο το ζώδιο του, χρειάζεται μια ολοκληρωμένη μελέτη της συναστρίας των δύο ξεχωριστών ωροσκοπίων, που συνθέτουν μαζί μια μοναδική μελωδία αγάπης.
Οι 12 μοίρες του Έρωτα στ’ αστέρια
Το μοναδικό καρδιοχτύπι των 12 ζωδίων
‘ Σ΄ αγαπώ έτσι, γιατί δεν ξέρω να αγαπώ με άλλον τρόπο ’
ΚΡΙΟΣ   Η Μάχη του Έρωτα από τον πολεμιστή του Ζωδιακού


Διάσημα λόγια έρωτα που ταιριάζουν στον Κριό
‘ Όλη μου η χαρά βρίσκεται στο να νιώθω τη ζωή να αναβλύζει από εσένα και να γεμίζει όλα τα μονοπάτια των νεύρων μου, που σου ανήκουν’  Φρίντα Κάλο
Ο έρωτας του Κριού θα μπορούσε να είναι βγαλμένος μέσα από τις φλόγες της μάχης…
Κεραυνοβόλος έρωτας με την πρώτη ματιά, δυνατός με το σφρίγος της νιότης και το χτυποκάρδι που κόβει την ανάσα.
Για χάρη του, ο Κριός μπορεί να αψηφήσει κινδύνους, εμπόδια και πρέπει, για να πάρει στην αγκαλιά του το αντικείμενο του πόθου του. Φλογεροί εραστές και τολμηροί κατακτητές ρίχνονται στην φωτιά του πάθους, όπως οι πολεμιστές ατρόμητοι ξεκινάνε για την μάχη, αψηφώντας τον κίνδυνο. Μπορούν να πολεμήσουν για τον Έρωτά τους. Οι επικίνδυνες σχέσεις είναι το αφροδισιακό τους και αν θέλετε την καρδιά τους για πάντα, κρατήστε κάτι από σας , που δεν θα έχουν κατακτήσει.
Ζευγάρια της ιστορίας ή των μύθων που ερωτεύτηκαν με την δύναμη των Κριών
Ερωτόκριτος και Αρετούσα,  Δημήτριος Υψηλάντης και Μαντώ Μαυρογένους  ο πρώτος δυνατός έρωτας, το καρδιοχτύπι μιας αγάπης που έχει να παλέψει την υποκρισία και τα αδίστακτα συμφέροντα μέσα  στις φλόγες του πολέμου. 
Μπόνυ και Κλάιντ ερωτευμένοι ληστές τραπεζών έζησαν μέχρι το τέλος τους μαζί μια παράνομη και επικίνδυνη ζωή γεμάτη από την έξαψη του κινδύνου, αγνοώντας ακόμα και τον φόβο του θανάτου.
ΤΑΥΡΟΣ   Αναζητώντας την μία και μοναδική του Ιθάκη στην αγκαλιά του Έρωτα.

Διάσημα λόγια έρωτα που ταιριάζουν στον Ταύρο
‘ Πάντα δική μου. Πάντα δικός σου. Πάντα εμείς.
Για τα  πεισματάρικα γήινα Ταυράκια ο έρωτας περνάει μέσα
από την ολοκληρωτική απόλαυση.  Θέλουν να ζουν το πάθος μέσα από τις αισθήσεις τους, ιδιαίτερα την γεύση και την αφή, απολαμβάνοντας την πραγματικότητά τους μαζί σας.  Φροντίστε τους, αγγίξτε τους με χάδια και αισθησιακό μασάζ με αιθέρια έλαια και κατακτήστε την καρδιά τους για πάντα.  Προσέξτε όμως,  η λέξη ελευθερία δεν υπάρχει στο λεξικό τους.  Σας θέλουν στο σπίτι τους, στην καρδιά τους, στην ζωή τους δική τους ή δικό τους  ολοκληρωτικά και για πάντα.
Ζευγάρια από την Ιστορία ή τον μύθο που αγάπησαν όπως ένας Ταύρος
Η πιστή  Πηνελόπη και ο Οδυσσέας μια αγάπη που άντεξε 20 χρόνια περιπετειών. Ό Οδυσσέας επιστρέφει για να πάρει πίσω τον κόσμο του, την ζωή του, το σπίτι και την οικογένειά του που του έκλεψαν.
‘Εσύ είσαι όλος μου ο κόσμος΄’ πάντα ονειρεύομαι ΄πως της ψιθύρισε.
Ο παράφορος έρωτας του Μπετόβεν και της αθάνατης Αγαπημένης του  πάλλεται από πάθος σε 3 ερωτικές επιστολές του μεγάλου συνθέτη το καλοκαίρι του 1812. 
Αποφάσισα να περιπλανηθώ μακριά μέχρι να μπορέσω 
να πετάξω στην αγκαλιά σου και να πω ότι δίπλα σου είμαι στο σπίτι μουμέχρι να μπορέσω να στείλω τη ψυχή μου στεφανωμένη από σένα στη Βασιλεία των πνευμάτων. θα το καταλάβεις καλύτερα γνωρίζοντας πόσο πιστός σου είμαιποτέ καμία άλλη δεν θα μπορέσει να κατακτήσει την καρδιά μουποτέ – ποτέ – Ω Θεέ γιατί πρέπει να αποχωριζόμαστε αυτούς που αγαπάμε τόσο πολύΟ ερωτάς σου με κάνει τον πιο ευτυχισμένο και πιο δυστυχισμένο ταυτόχρονα …’

Και σε άλλο γράμμα του
 ‘οι σκέψεις μου πάνε σε εσένααθάνατη αγαπημένη
Να είσαι ήρεμηΝα με αγαπάςσήμεραχτεςπόσο συγκινητικά τα όσα επιθυμώ για εσέναγια εσένασε όλη μου τη ζωή και για πάνταΩσυνέχισε να με αγαπάςμην λησμονήσεις ποτέ την πιο πιστή καρδιά του αγαπημένου 
σου. Πάντα δική μουΠάντα δικός σουΠάντα εμείς.’
ΔΙΔΥΜΟΙ    Με τα φτερά του Έρωτα τα Αθάνατα τα αιώνια!

Διάσημα λόγια έρωτα που ταιριάζουν στους Διδύμους
‘ Nα’ μασταν πεταλούδες και να ζούσαμε μόνο τρεις μέρες του καλοκαιριού- τρεις τέτοιες μέρες μαζί σου θα μπορούσαν να με γεμίσουν με περισσότερη ευτυχία από πενήντα συνηθισμένα χρόνια’
Αεικίνητοι, ανέμελοι και πνευματώδεις,  οι Δίδυμοι δεν ζουν χωρίς το φλέρτ.  Για να τους κερδίσετε, πρέπει να κεντρίσετε το μυαλό τους με έξυπνο χιούμορ και το παιχνίδι της σαγήνης. Το ‘για πάντα’ δεν είναι γι αυτούς, εκτός κι αν μπορείτε να αλλάζετε και να μεταμορφώνεστε, όπως μια πεταλούδα που αφήνει το ασφαλές κουκούλι της για  το πρώτο πέταγμα κάτω από τον ήλιο του Έρωτα. 
Πάντα έτοιμοι για νέες περιπέτειες και ταξίδια.  Κάντε τους εκπλήξεις, αφήστε τους ελεύθερους και η καρδιά τους θα χτυπάει για σας.
Σαν πεταλούδες ζούν την φλόγα του πρώτου έρωτα, του έρωτα της νιότης. Γεώργιος Παπανδρέου κ Σοφία Μινέικο της έγραφε στις επιστολές του
‘Είσαι ένα φύσημα του αγέρα που χτυπάει τα παράθυρά μου για να τα’ ανοίξω’ 
 Ο  νεαρός ρομαντικός ποιητής John Keats απεγνωσμένα ερωτευμένος έγραφε στη Fanny Brawne 1818 ως το τέλος του 1821    ‘Εύχομαι να ήμασταν πεταλούδες και να ζούσαμε μόνο τρεις μέρες του καλοκαιριού- τρεις τέτοιες μέρες μαζί σου θα μπορούσαν να με γεμίσουν με περισσότερη ευτυχία από πενήντα συνηθισμένα χρόνια’

Καρκίνος   Στην αγκαλιά του Έρωτα


‘‘ Σ’ αγαπώ μη γνωρίζοντας πώς, από πού και πότε…
σ’ αγαπώ έτσι , γιατί δεν ξέρω  ν’ αγαπώ μ’ άλλον τρόπο’’
 Π. Νερούδα
Τα ευαίσθητα παιδιά της Σελήνης χρειάζονται μια αγκαλιά που εκεί να γεννιέται η ζωή και ο Έρωτας , το λιμάνι τους, για να ηρεμήσουν τις έντονες ανασφάλειες τους.  Κάντε τους να νιώσουν,  ότι μπορούν να είναι στην αγκαλιά σας ασφαλείς, φροντίστε τις ανάγκες τους,  δείξτε τους ότι εσείς είστε η οικογένεια και το σπίτι τους και θα έχουν μάτια μόνο για σας.  Αν αντέχετε την κυκλοθυμία και τα παράπονά τους τότε θα είστε το ιδανικό τους ταίρι.
Όταν ο ΕΡΝΕΣΤ ΧΕΜΙΝΓΟΥΕΪ έγραφε στην ΜΑΡΛΕΝ ΝΤΙΤΡΙΧ «Δεν μπορώ να σου το εξηγήσω, αλλά κάθε φορά που σε αγκαλιάζω αισθάνομαι σαν να έχω επιστρέψει σπίτι μου…» 
δεν φανταζόταν πως αυτά τα λόγια του εκφράζουν ιδανικά τον έρωτα, όπως τον νιώθουν οι ευαίσθητοι Καρκίνοι.
Αλλά ο πιο αντιπροσωπευτικός έρωτας για το ζώδιο της Σελήνης είναι του Πάμπλο Νερούδα και της Ματίλντε.
Ο τελευταίος και μεγάλος έρωτας του επαναστάτη ποιητή για την αγαπημένη του που συνάντησε το 1951 ξεχείλιζε από αγάπη και έρωτα και αποτυπώθηκε στα 100 ερωτικά σονέτα.
“Κυρά μου πολυαγαπημένη, μεγάλη λαχτάρα πέρασα γράφοντας ετούτα τα σονέτα που πολύ με πόνεσαν και μου στοίχισαν, αλλά η χαρά να στα προσφέρω είναι πιο μεγάλη σαν μια σαβάνα. Εγώ με πολλή ταπεινοσύνη, έφτιαξα ετούτα τα σονέτα από ξύλο, τους έδωσα τον ήχο απ αυτήν την αδιάφανη και καθάρια ουσία, κι έτσι πρέπει να φτάσουν ως τα αυτιά σου.
Εσύ κι εγώ περπατώντας σε δάση κι αμμουδιές, σε λίμνες χαμένες, σε στάχτινα πλάτη, μαζέψαμε κομμάτια από καθάρια ξύλα, αφημένα στο πηγαινέλα του νερού και της αλλαξοκαιριάς. Από τέτοια απαλά απομεινάρια κατασκεύασα, με τσεκούρι, μαχαίρι, σουγιά, ετούτα τα ξυλουργήματα του έρωτα και σκάρωσα μικρά σπιτάκια των δεκατεσσάρων σανιδιών για να ζουν μέσα σ αυτά τα μάτια σου που λατρεύω και υμνώ.’’
‘‘ Σ’ αγαπώ μη γνωρίζοντας πως, από που και πότε,
σ’ αγαπώ στα ίσια δίχως πρόβλημα ή περηφάνια
σ’ αγαπώ έτσι , γιατί δεν ξέρω μ’ άλλον τρόπο,
παρά μ’ ετούτον όπου δεν είμαι, μήτε είσαι,
που το χέρι σου πάνω μου, το νιώθω σα δικό μου,
που όταν κοιμάμαι κλείνουν και τα δικά σου μάτια”. 
Λέων   Όταν ο αυτοκράτορας του ζωδιακού συναντήσει την αυτοκράτειρα της καρδιάς του, ο έρωτας ντύνεται την πορφύρα του πάθους και της αφοσίωσης.


Διάσημα λόγια έρωτα που ταιριάζουν στον Λέοντα
‘Όλα τα δώρα του θεού είσαι εσύ για μένα’
Τα λαμπερά Λιοντάρια χρειάζονται όσο τίποτα άλλο να δουν στο βλέμμα σας τη λατρεία και το θαυμασμό σας, να νιώσουν δυνατοί και να σας προστατεύσουν, να είναι το κέντρο όχι μόνο της καρδιάς αλλά και όλου του κόσμου σας! Μη ξεχάσετε όμως, πως ένας αληθινός βασιλιάς, θέλει όχι μόνο έναν θρόνο στην καρδιά σας αλλά και να είστε μια άξια βασίλισσα γι αυτόν.  Αν ενδιαφέρεστε για μια λιονταρίνα πείτε της ότι θα την κάνετε βασίλισσα και χαρίστε της το βασίλειο της αγάπης σας.
Ιουστινιανός και Θεοδώρα  Ένας έρωτας που ταιριάζει στους περήφανους Λέοντες, είναι αυτός ανάμεσα σε έναν νέο αυτοκράτορα του Βυζαντίου και μια πανέμορφη, δυναμική και μυστηριώδη εταίρα και χορεύτρια με σπινθηροβόλο πνεύμα που όταν απάντησε με τόλμη στον αυτοκράτορα ότι η γυναίκα είναι το αληθινό δοχείο όλων των δώρων του Θεού ’ κέρδισε τον θαυμασμό του και το στέμμα της αυτοκράτειρας.

Μια αυτοκράτειρα ατρόμητη ακόμα και μπροστά στον κίνδυνο των στασιαστών είπε με θάρρος
 ‘Κι αν ακόμα δε θα ‘μενε άλλη σωτηρία απ’ τη φυγή, δε θα ‘θελα να φύγω. Εκείνοι που φόρεσαν το στέμμα δεν πρέπει ποτέ να επιζούν απ’ τον χαμό του. Ποτέ δε θα δω τη μέρα που θα πάψουν να με χαιρετούν με τ’ όνομα της αυτοκράτειρας.
ΠΑΡΘΕΝΟΣ  Όταν το σπαθί ενός ιππότη υποτάσσεται στο πεπρωμένο του έρωτα.


Διάσημα λόγια έρωτα που ταιριάζουν στον Παρθένο
‘Εσύ είσαι αυτή που θέλω να μάθω, να αναπτυχθώ και να κρυφτώ μέσα σου ‘
Αφοσιωμένοι στο καθήκον και την προσφορά, οι Παρθένοι είναι ιδιαίτερα επιλεκτικοί και δύσκολοι, για να τους κατακτήσετε.  Δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες και ο έρωτας γι αυτούς περνάει από το μυαλό τους. 
Δείξτε τους, ότι εκτός από μια κομψή εμφάνιση, διαθέτετε μια ενδιαφέρουσα προσωπικότητα και θα είναι για πάντα αφοσιωμένοι ιππότες της καρδιάς σας. Εντυπωσιάστε τους με τις γνώσεις και το χιούμορ σας, ξυπνήστε μυστικά τους πάθη.  Αποδείξτε τους, πως η καθαριότητα είναι για σας μισή αρχοντιά και αφήστε το ραφινάτο άρωμα σας, να τους παρασύρει στα δίχτυα σας…
Λάνσελοτ και Γκουϊνεβερ 
Ένας  ιππότης ερωτεύεται και κινδυνεύει για την βασίλισσά του. ο αγαπημένος ιππότης του Βασιλιά ερωτεύεται την γυναίκα που έχει χρέος να προστατεύει με το σπαθί του από κάθε κίνδυνο, την βασίλισσα  Γκουϊνεβερ. Γίνονται εραστές, μη μπορώντας να αντισταθούν στα δυνατά συναισθήματά  τους. Ο βασιλιάς ανακαλύπτει την κρυφή σχέση και όλα αλλάζουν, ο Λάνσελοτ θυσιάζεται μακριά από την γυναίκα που η καρδιά του διάλεξε. Εγκαταλείπει τα πάντα και αυτοεξορίζεται.
Στον Άγγλο ασθενή Πρωταγωνιστές και εκφραστές του έρωτα, όπως εκφράζεται από το ζώδιο της παρθένου, μια νέα νοσοκόμα και ένας τραυματισμένος Άγγλος.
 Μέσα από τις στάχτες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ξεπηδάει η φλόγα του έρωτα.  Μια νεαρή νοσοκόμα με τσακισμένη τη θέλησή της από όσα έχει ζήσει, συγκεντρώνει όση δύναμη της έχει απομείνει στον  ασθενή της , έναν άγνωστο Άγγλο που επέζησε από ένα τρομαχτικό αεροπορικό δυστύχημα με το νου του γεμάτο μυστικά. Ο άγγλος ασθενής είναι για αυτήν τη νοσοκόμα ο μυστηριώδης άντρας  που «θα ‘θελε να μάθει, να αναπτυχθεί και να κρυφτεί μέσα του»·  
ΖΥΓΟΣ   Όταν ο έρωτας χρειάζεται μια ζωή για να μοιραστεί τα πάντα 


Διάσημα λόγια έρωτα που εκφράζουν τον Ζυγό

Παραιτούμαι από τον θρόνο, γιατί δεν μπορώ να κυβερνήσω χωρίς να έχω δίπλα μου την γυναίκα που αγαπώ… ’ 
 Εδουάρδος
‘Με γοητεύεις, με εμπνέεις και με επηρεάζεις για το καλύτερο. Είσαι το αντικείμενο του πόθου μου. Ο νούμερο ένα λόγος για την ύπαρξή μου. Σ’ αγαπώ τόσο πολύ…’. 
Τσώρτσιλ
Το ζώδιο της συντροφικότητας χρειάζεται τον έρωτα, για να μοιράζεται την ζωή του σε όλες τις αποχρώσεις του ροζ!!
Ναι, οι γοητευτικοί ζυγοί περισσότερο από τον καθένα, νιώθουν την ανάγκη της αρμονίας,  της ομορφιάς και της ευγένειας.  Ντυθείτε με κομψότητα,  φορέστε το πιο όμορφο χαμόγελό σας, δείξτε το εκλεπτυσμένο γούστο σας αλλά και την πνευματώδη προσωπικότητα σας, μοιραστείτε τα πάντα με τον Ζυγό σας και γίνετε ο ιδανικός σύντροφος που πάντα αναζητά.
Διάσημα ζευγάρια που έζησαν τον έρωτα, όπως επιθυμεί ένας ζυγός.
Εδουάρδος και Γουόλις Σίμπσον  ‘Η Γυναίκα που αγαπώ’
Ο βασιλιάς της Αγγλίας  Εδουάρδος 7ος έκανε κάτι που οι μονάρχες δεν έχουν την πολυτέλεια να κάνουν: ερωτεύτηκε την γυναίκα σκάνδαλο για την κυβέρνηση και το παλάτι μια διαζευγμένη και ανεξάρτητη Αμερικανίδα με σκοτεινές διασυνδέσεις πιθανών κατασκόπων. Όταν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον θρόνο του στο διαγγελμά του προς τον βρετανικό λαό είπε
 ‘Παραιτούμαι από τον θρόνο, γιατί δεν μπορώ να κυβερνήσω χωρίς να έχω δίπλα μου την γυναίκα που αγαπώ… ’ 
Εφυγαν για πάντα εξόριστοι από την Μ. βρετανία, παντρεύτηκαν και έζησαν  σε ένα πύργο στο Παρίσι  μια ζωή γεμάτη κοινωνικές εμφανίσεις, τέχνη, κομψότητα και πολυτέλεια.  
Τσώρτσιλ και Κλεμεντίν
Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ έγραφε το 1935  στην αγαπημένη του σύζυγο Κλέμι 
«Ακόμα με γοητεύεις, με εμπνέεις και με επηρεάζεις για το καλύτερο. Είσαι το αντικείμενο του πόθου μου. Ο νούμερο ένα λόγος για την ύπαρξή μου. Σ’ αγαπώ τόσο πολύ…».
  
ΣΚΟΡΠΙΟΣ  Όταν δυο εραστές γίνονται Ένα στην αθάνατη φωτιά του Έρωτα!!

Στίχοι που τους εκφράζουν απόλυτα:
‘Τα τυφλά μάτια μου περιμένουν απεγνωσμένα την εικόνα σου…’ 
Ρ. Μπάρτον
Οι Σκορπιοί είναι οι πιο παθιασμένοι εραστές του ζωδιακού!  Μοιάζουν να γεννήθηκαν γι αυτό το πάθος που κατακλύζει το είναι τους.  Αν είστε αποφασισμένοι να περάσετε από  1040 κύματα , αν τα επικίνδυνα παιχνίδια δεν σας φοβίζουν,  τυλίξτε τους με το βλέμμα σας,  αφήστε τους να αναρωτιούνται για αυτό που κρύβετε,  μια πληγή από το παρελθόν ή έναν κρυφό σας φόβο και αφήστε τους να δουν μια αδυναμία σας, σε φευγαλέες  σας στιγμές…
Γιατί για έναν γνήσιο Σκορπιό το μόνο που εχει σημασία είναι το πάθος που κρατάτε καλά κρυμμένο.  Ζει για το όλα ή τίποτα,  τα μέτρια συναισθήματα δεν τον αγγίζουν ,αναζητά το πιο βαθύ συναίσθημα ,την ένταση ,το πάθος.  Αν πετύχετε την καρδιά του μην σκεφτείτε να τον κάνετε να ζηλέψει ειναι ικανός για όλα , ο Σκορπιός κατακτά με το σεξ αλλά δίνεται μόνο όταν νιώσει ένα μαζί σας!
Διάσημα ζευγάρια που έζησαν τον έρωτα, όπως ένας Σκορπιός.
Ο Ρίτσαρντ Μπάρτον γράφει στην Λιζ Τέιλορ το 1964 
‘ Τα τυφλά μάτια μου περιμένουν απεγνωσμένα την εικόνα σου. Πόσο σαγηνευτικά όμορφη είσαι πάντα’
 Γνωρίστηκαν παντρεμένοι και οι δυο στα γυρίσματα του Αντώνιος και Κλεοπάτρα, ενός άλλου παθιασμένου έρωτα που έμεινε αθάνατος στην Ιστορία. Έζησαν με πάθος τον έρωτα τους, εγκατέλειψαν τους συμβατικούς γάμους τους, για να παντρευτούν και να χωρίσουν 2 φορές, μη μπορώντας να αντέξουν την φωτιά των συναισθημάτων τους.
ΤΟΞΟΤΗΣ    Ένας έρωτας σαν ταξίδι στην άκρη του κόσμου


Οι στίχοι του Τζίμι Χέντριξ
στην ανεμελιά του Τοξότη.
‘Μικρό κορίτσι, Η ευτυχία είναι μέσα σου. Ξεκλείδωσε τις αλυσίδες της καρδιάς σου και άσε τον εαυτό σου να μεγαλώσει… Απλά άπλωσε τα φτερά σου και απελευθέρωσε τον εαυτό σου. Σ’ αγαπώ για πάντα’
Ανεξάρτητοι και φλογεροί οι Τοξότες με τα βέλη τους να στοχεύουν ψηλά αναζητούν έναν συνοδοιπόρο στα ταξίδια τους στον πλανήτη γη ή στην βαθιά γνώση, θέλουν να μοιραστούν ένα μεγάλο όνειρο με το ταίρι τους.  Μπορούν να ερωτευτούν μόνο, αν νιώσουν ότι δεν κινδυνεύει η πολύτιμη ελευθερία τους και δένονται όταν αγαπάνε το ίδιο μακρινό όνειρο, ένα ατέλειωτο ταξίδι, την κατάκτηση της γνώσης  ή μια άπιαστη, σφοδρή επιθυμία.
 Αν αγαπάτε την περιπέτεια ,τα ταξίδια, την φύση, την  γνώση και την ελευθερία,  τότε στοχεύετε κατευθείαν στη καρδιά του.  Ανεβείτε στ’ άλογό του και καλπάστε κάπου μακριά από τα συνηθισμένα . Μαζί του συμβάσεις και πρέπει δεν έχουν καμιά αξία .
Διάσημα ζευγάρια που έζησαν τον έρωτα όπως θα μπορούσε ένας Τοξότης.
Πιερ και Μαρί Κιουρί  Μια ζωή ελεύθερη και αφιοσιωμένη  στον έρωτά τους για την έρευνα και την επιστήμη τους. Όταν ο Πιερ γνώρισε την Μαρί Κιουρί γοητεύτηκε αμέσως από την ανεξάρτητη και δυναμική προσωπικότητά της. ¨όταν της έκανε πρόταση γάμου εκείνη αρνήθηκε αλλά μετά από ένα χρόνο του είπε το ναι και παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στο δημαρχείο του Παρισιού, χωρίς νυφικό, βέρες, γαμήλια δεξίωση Αλλά και χωρίς συμβολαιογράφο, αφού δεν είχαν τίποτε άλλο εκτός από δύο αστραφτερά ποδήλατα, που αγόρασαν την προηγουμένη σαν δώρο γάμου  και με τα οποία σκόπευαν όλο το καλοκαίρι να αλωνίσουν τις εξοχές. Ένας ασυνήθιστος γάμος, ένας υπέροχος μήνας του μέλιτος  με ποδήλατα και μια ζωή μαζί παντού και στο Νόμπελ Φυσικής.


 ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ     Η απόλυτη εξουσία του Έρωτα


Λόγια έρωτα που εκφράζουν  το πάθος του Αιγόκερω
‘Εσύ που μόνη μπορείς να κινείς και να εξουσιάζεις την καρδιά μου’ 
Ναπολέων Βοναπάρτης για την Ιωσηφίνα
Σοβαροί, ώριμοι και πειθαρχημένοι οι Αιγόκεροι ερωτεύονται έναν σύντροφο, που θα είναι και θα φαίνεται άψογος στα μάτια της κοινωνίας, ώριμο ίσως και μεγαλύτερό τους. Αναζητούν έναν σύντροφο που θα τους παθιάσει αλλά και που θα είναι αποδεκτός από τους άλλους . Ένας Αιγόκερως αποζητά την αποδοχή στον έρωτα και θα κάνει την πρώτη κίνηση μόνο, αν νιώθει ασφαλής και σίγουρος για το αντικείμενο του πόθου του. Αν θέλετε έναν εκπρόσωπο του ζωδίου κερδίστε πρώτα τον θαυμασμό και την εκτίμησή του και δείξτε ότι αξίζετε την αγάπη του. Να είστε ψηλά γι αυτόν αγγίζοντας την τέλεια εικόνα  και να μην πέσετε ποτέ στα μάτια του.
Διάσημα Ζευγάρια που έζησαν έναν έρωτα όπως τον ονειρεύεται ένας γνήσιος Αιγόκερως
Ναπολέων και Ιωσηφίνα
Ο Ναπολέων Βοναπάρτης ήταν ένας στρατηγός όταν γνώρισε την κατά 6 χρόνια μεγαλύτερή του και χήρα Ιωσηφίνα, την Joséphine de Beauharnais το 1796, εκείνη ήταν μια πλούσια και κοινωνικά καταξιωμένη κυρία της υψηλής κοινωνίας. Ο Ναπολέων την θαύμαζε και την ερωτεύτηκε παράφορα, όταν έλειπε μακριά της, εξαιτίας των εκστρατειών του, της έγραφε λόγια απεγνωσμένης αγάπης και έρωτα
 Αχ! Σε ικετεύω να μου επιτρέψεις να δω κάποια από τα ελαττώματα σου. Να είσαι λιγότερη όμορφη, λιγότερο κομψή, λιγότερο τρυφερή, λιγότερο καλή, να προσέχεις να μην αγωνιάς πολύ, και να μην κλαις ποτέ. Τα δάκρυα σου μου κλέβουν τη λογική και με αρρωσταίνουν. Πίστεψε με δεν έχω τη δύναμη να έχω έστω και μια σκέψη που δεν είναι δική σου, ή μια ευχή που δεν θα μπορούσα να σου αποκαλύψω.’
‘Εσύ που μόνη μπορείς να κινείς και να εξουσιάζεις την καρδιά μου’
Όμως ο έρωτας που ένιωσε ο Βοναπάρτης γι αυτήν πληγώθηκε όταν έμαθε ότι φλερτάρει με άλλους και με την αφορμή ότι εκείνη δεν μπορούσε να  χαρίσει έναν διάδοχο στην Γαλλία, χώρισαν ανταλλάσοντας όρκους αφοσίωσης ο ένας στον άλλο!!!
Καμιά άλλη δεν πήρε την θέση της Ιωσηφίνας στην καρδιά του Ναπολέοντα και όταν εκείνος πέθανε, λένε ότι ψιθύρισε τις τελευταίες του λέξεις:
‘Η Γαλλία, ο στρατός, ο στρατηγός … η Ιωσηφίνα’
ΥΔΡΟΧΟΟΣ   Ένας έρωτας επαναστάτης και μια ζωή έξω από τα συνηθισμένα  

Λόγια που ταιριάζουν σε έναν Υδροχόο
‘…Δε μοιάζουν οι αγάπες μεταξύ τους. Μονάχα οι σεξουαλικοί πόθοι…’ 
Ζαν Πωλ Σαρτρ
Ανεξάρτητοι, εγκεφαλικοί και πολύ μπροστά από την εποχή τους αναζητούν πιο πολύ την ιδέα του έρωτα, παρά το ίδιο το συναίσθημα.  Αγαπάνε όποιον θα αγγίξει το περίπλοκο μυαλό τους,  όποιον αναζητά και μοιράζεται τις ίδιες ανησυχίες.  Λατρεύουν την ελευθερία τους και δεν θα πιαστούν εύκολα σε δεσμά. Αν θέλετε εναν Υδροχόο γίνετε πρώτα φίλος του, μοιραστείτε ιδέες και ενδιαφέροντα και πάνω απ’όλα μην τους πιέσετε, ασφυκτιούν με τις συμβάσεις και τα πρέπει. Αναζητούν έναν σύντροφο και όχι έναν δεσμώτη.
Διάσημα ζευγάρια που έζησαν όπως μόνο ένας Υδροχόος ξέρει!
Ζαν Πωλ Σαρτρ και Σιμόν ντε Μποβουάρ
Δύο ασυμβίβαστα πνεύματα που Έζησαν τον πιο σπάνιο και αντισυμβατικό έρωτα όλων των εποχών. Ο Ζαν Πωλ Σαρτρ μεγάλος φιλόσοφος και εραστής της ελευθερίας μοιράστηκε την ζωή, τις ιδέες και την καρδιά του με την πρωτοπόρο φεμινίστρια Σιμόν ντε Μποβουάρ. Στη αρχή η ερωτευμένη Σιμόν ενθουσιασμένη στην πρόθεσή του να ζήσουν μαζί, του έγραφε 
‘ Αγάπη μου.. είμαι σίγουρη ότι ποτέ δεν έκανες κάποιον τόσο ευτυχισμένο όσο έκανες εμένα.
Μπορείς να είσαι περήφανος. Φαίνεσαι πια τόσο κοντά, αν γυρίσω το κεφάλι μου θα σε δω αναπαυτικά ξαπλωμένο στο κρεβάτι μου, μισοκοιμισμένο και ζεστό, μου φαίνεται ότι μπορώ όποτε θέλω, να πάω να ξαπλώσω δίπλα σ’ αυτό το ζεστό και δυνατό σώμα. Το λαχταρώ.
Αγαπημένε μου,  είναι τόσο γλυκό να σ’ αγαπώ.’
Η σχέση τους κράτησε 55 χρόνια μέχρι το τέλος της ζωής τους με πολλά διαλείμματα ανάμεσα σε ταξίδια και άλλες σχέσεις. όταν η Σιμόν ενοχλημένη τον ρώτησε αν αγαπάει μια άλλη εκείνος της είπε ‘Αχ, Κάστορα! Μικρέ μου, παραπονιάρη Κάστορα! Δε μοιάζουν οι αγάπες μεταξύ τους. Μονάχα οι σεξουαλικοί πόθοι. Ποτέ δεν θα την αγαπήσω όσο αγαπώ εσένα. ’’
 Και μπορεί η ιδέα του γάμου να τους έφερνε αλλέργία αλλά ενώθηκαν  στο τέλος της ζωής τους, ο ένας δίπλα στον άλλο . Ό Σαρτρ σίγουρα έζησε με έναν δικό του τρόπο αυτό που είχε πει Στην Αγάπη ένα κι ένα κάνουν ένα.. ενώθηκε με την Σιμόν στη ζωή ή στον θάνατο.
ΙΧΘΥΕΣ    Ο Έρωτας σαν  παραμύθι μιας άλλης εποχής

Τα λόγια που τους ταιριάζουν αιώνιοι στίχοι που ζει η αγάπη τους…
Γλυκοχάραμα και της καρδιάς μου αυγή
Κατέβα κι έλα μαζί μου, πάνω στο άσπρο άλογο μου
Όπου είμαστε… θα είμαστε μαζί…’ 
Και όταν ο χωρισμός σιμώνει
– Καληνύχτα… καληνύχτα τούτη η πίκρα του χωρισμού έχει μια γλύκα τόση … που καληνύχτα θα σου λέω μέχρι να ξημερώσει…
– Ύπνος να ‘ρθει στα μάτια σου και στην καρδιά σου ειρήνη…
– Ύπνος και ειρήνη θα ‘θελα για σένα να ‘χα γίνει…
Ευαίσθητοι, ονειροπόλοι, αθεράπευτα ρομαντικοί . Αν θέλετε τη καρδιά τους θα πρέπει να αγγίξετε την φαντασία τους και την ψυχή τους.  Μια μουσική , στίχοι αγάπης , ένα λουλούδι φτιάχνουν το πιο σαγηνευτικό σκηνικό, για να φτάσετε στην καρδιά τους. Να θυμάστε όμως πως για έναν Ιχθύ, η αγάπη ανθίζει όπως στα παραμύθια, χρειάζεται να ξεφεύγει από την πεζή πραγματικότητα και να ζει μαζί σας το όνειρο. Μεταμορφωθείτε στο δικό του όνειρο.
Αθάνατο ζευγάρι πέρα από τον χρόνο, σύμβολο του έρωτα δύο νέων που σμίγουν για πάντα μόνο στον δικό τους υπέροχο κόσμο και πόσο κοντά στην  εξιδανικευμένη αγάπη των Ιχθύων
Ρωμαίος και Ιουλιέτα  του Ουίλιαμ Σαίξπηρ  
Ένας έρωτας καταδικασμένος στην γη από τα αστέρια, ο αγνός και απόλυτος έρωτας δύο νέων του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας που έζησαν μια ανίκητη αγάπη πάνω από το άσβεστο μίσος των οικογενειών τους, μια απόλυτη αγάπη πάνω από τον τόπο που γεννήθηκαν, πάνω από το όνομα της οικογένειάς τους και πέρα από την ζωή και τον θάνατο.
Ρωμαίος: ‘…Μίλα και πάλι, άγγελέ μου. Είσαι τόσο λαμπρή καθώς φωτίζεις πάνω από το κεφάλι μου τη νύχτα. Στα έκπληκτα μάτια των ανθρώπων μοιάζεις με φτερωτό αγγελιοφόρο τ’ ουρανού…
Ιουλιέττα: Αχ, Ρωμαίε! Γιατί να είσαι ο Ρωμαίος; Αρνήσου τον πατέρα σου! Άλλαξε τ’ όνομά σου! Κι αν δεν μπορείς, ορκίσου μου πολύ πως μ’ αγαπάς, κ’ εγώ δεν θα ‘μαι άλλο πια κόρη του Καπουλέτου.
Ρωμαίος: Τα λόγια σου τα άκουσα. Ονόμασέ με ” Έρωτα”, ξανά βαφτίζοντάς με. Και από τώρα κ’ έπειτα Ρωμαίος δεν θα είμαι… ‘
Πρωτότυπα Κείμενα και έρευνα Μάρι Γιόβα
 Οι στίχοι  και τα λόγια  μέσα σε εισαγωγικά όσο γίνεται πιο κοντά στην μετάφραση χωρίς να χάνεται το νόημά τους. 

Avatar photo
AboutMari Giova
Είμαι Αστρολόγος με ειδίκευση στην ψυχολογική (συμβουλευτική) Αστρολογία και σύμβουλος προσωπικής εξέλιξης και ενεργειακής διακόσμησης ~ Feng shui με σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η αγάπη μου για την Αστρολογία ξεκίνησε από 12 χρονών με βιβλία και μαθήματα, ακολουθώντας από ένστικτο μια εσωτερική μου ανάγκη και τις οικογενειακές μου ρίζες από την γιαγιά και προγιαγιά μου.

Comment 01

  1. 03/10/2020

    Εξαιρετικό!!!

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *