Δελτίο αστρολογικών φαινομένων για τη μοναδική μπλε, ματωμένη υπερσελήνη

Avatar photo Mari Giova 30/01/2018

Μάρι Γιόβα

Αστρολόγος & Σύμβουλος Feng Shui            
Feng Shui Research Center
τηλ. 6932081799         

FB mari gioba

instagram marigioba

Ένα μοναδικό μυστηριώδες μελαγχολικό φεγγάρι…

Κοιτάξτε τον κόσμο με τα μάτια της καρδιάς σας. Παλέψτε μέσα στον χειμώνα, για να ανθίσει η ψυχή σας με καρπούς αγάπης!!

Μια σπάνια μεγάλη, μπλε πανσέληνος και ταυτόχρονα ολική έκλειψη σελήνης, που δεν μοιάζει με καμιά άλλη, θα ανατείλει στον ουρανό  της 31ηςΙανουαρίου 2018.
Το μπλε ή μελαγχολικό φεγγάρι που συμβαίνει κάθε δυόμιση χρόνια και ονομάζεται έτσι, όταν έχουμε 13 πανσελήνους μέσα σε έναν χρόνο και 2 φεγγάρια τον ίδιο μήνα, συνήθως Ιανουάριο και Μάρτιο, ενώ κανονικά έχουμε 12 πανσελήνους σε μια χρονιά και 1 ολόγιομο φεγγάρι σε έναν μήνα και συμβολίζει ένα μοναδικό γεγονός.
 Ταυτόχρονα με την μπλε πανσέληνο έχουμε το ματωμένο φεγγάρι που μοιάζει κόκκινο, όταν γίνεται η ολική έκλειψη σελήνης  και το τρίτο αστρονομικό φαινόμενο το περίγειο της πανσελήνου, που το φεγγάρι βρίσκεται στην πιο κοντινή απόστασή του από την γη και δείχνει την στιγμή που ανατέλει στον ορίζοντα πιο μεγάλο και πιο φωτεινό από ποτέ, σούπερπανσέληνος.
Τρία σπάνια πλανητικά φαινόμενα που συναντιόνται στον ουρανό της 31ης Γενάρη και δημιουργούν το σούπερ, μπλε, ματωμένο φεγγάρι. Μια μοναδική πλανητική συγκυρία, που έχει να συμβεί 152 χρόνια, από το 1866!  
Η ξεχωριστή αυτή σεληνιακή έκλειψη  πραγματοποιείται στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου στις 11ο μοίρες του Λέοντα και για τον ελλαδικό χώρο στις 15.27 θα είναι το μέγιστο του φαινομένου. Ανασύρει μνήμες και πληγές, που σχετίζονται με τις εκλείψεις του Αυγούστου του 2017.
Επηρεάζει όλους με διλήμματα στις σχέσεις μας με σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μας, είτε είναι ο σύντροφος είτε ένας συνεργάτης. Εκφράζει μια μάχη του αρχέτυπου του άνδρα ήλιου και της γυναίκας Σελήνης, μια διαμάχη ακόμα και εσωτερική ανάμεσα στο συναίσθημα και τον εγωϊσμό.  Μας καλεί να βρούμε την  ισορροπία ανάμεσα σε αυτά που θέλουμε για τον εαυτό μας και τα συναισθήματά μας, για όσους είναι δίπλα μας. Μια ισορροπία ανάμεσα στα θέλω μας και την ανάγκη να συνυπάρξουμε.
Το κλειδί που θα ξεκλειδώσει την αιφνίδια ενέργεια του σύμπαντος είναι  η αρμονία σε αυτά που επιθυμούμε και σε αυτά που μοιραζόμαστε.
Στον χάρτη της έκλειψης παρατηρούμε ότι το φαινόμενο γίνεται στον 2ο οίκο των αξιών, οικονομικών, των υποστηρικτών, της αυτοεκτίμησης και της συναισθηματικής ασφάλειας. Ο πιο σημαντικός οιωνός για αυτήν την έκλειψη είναι  πως η σελήνη  συναντάει στην ίδια μοίρα (καρμική σύνοδος ιδιομοιρίας) έναν σημαντικό αστεροειδή , την Δήμητρα , που εκπροσωπεί τις ανεξάρτητες ή μόνες γυναίκες και μητέρες και θέματα που μπορεί να προκύψουν γύρω απ’ αυτές,  την ανάπτυξη ή την στέρηση, τα αγροτικά ζητήματα, την γη και τις αξίες που διεκδικούν οι λαοί για την γη τους,
τους αγρότες, την τροφή που μπορεί να μολυνθεί ή να στερηθεί από τους λαούς, θέματα πρόνοιας και φροντίδας που άπτονται των τομέων Υγείας, πρόνοιας, κοινωνικών ασφαλίσεων, τους θεσμούς και τους πολιτικούς που θα κλονιστούν συθέμελα από τον λαό, τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία, περιβαλλοντικά προβλήματα και ακραία γεωφυσικά φαινόμενα ανά τον πλανήτη, μαζικές λαϊκές εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις. Αίτημα της μεταφυσικής αυτής όψης της Δήμητρας και της έκλειψης Σελήνης να περάσουμε σε ένα άλλο επίπεδο ανάπτυξης  ως ανθρωπότητα και ως ξεχωριστές προσωπικότητες, να μεταμορφωθούμε και να μεταβούμε από ένα στάδιο ανωριμότητας σε μια πιο ώριμη αντιμετώπιση της ζωής μας, της πολιτικής αλλά και της κρίσης. Σαν να πρέπει να ξεπεράσουμε τον φόβο που μας κρατάει στις συνήθειες και να προχωρήσουμε σε ένα νέο πρότυπο ζωής και δημιουργίας.
Το φαινόμενο των εκλείψεων συμβαίνει κάθε 6 μήνες, όπου συνήθως πραγματοποιούνται δυο εκλείψεις ή κάποιες φορές και τρεις. Οι εκλείψεις διοχετεύουν μια πολύ ισχυρή ενέργεια στο σύμπαν.
Μια  έκλειψη  διαρκεί τουλάχιστον 15 μέρες πριν και 15 μετά από την ημερομηνία που πραγματοποιείται αλλά ενεργοποιείται, όπως και κάθε έκλειψη, όταν περνάει ένας πλανήτης από το σημείο του ζωδιακού, που έγινε το φαινόμενο της έκλειψης. Μοιάζει σαν να υπάρχει μια πληγή στο σύμπαν, που κλείνει αλλά μπορεί να ξανανοίξει, όταν δεχτεί μια ενέργεια. Κάτι τέτοιο θα συμβεί τον Οκτώβριο του 2018, όπου θα δούμε να επανέρχονται τα ίδια ζητήματα που θα μας απασχολήσουν αυτό το διάστημα, αν δεν τα λύσουμε άμεσα.
Για όσους γίνεται σε σημαντικό σημείο του προσωπικού τους ωροσκοπίου, τότε η διάρκεια επιρροής της μεγενθύνεται.  
Η επόμενη έκλειψη θα είναι Ηλίου και θα γίνει στις 15 Φεβρουαρίου 2018 στην 27ο μοίρα του Υδροχόου, ενώ η επιρροή της εκτείνεται 15 μέρες μετά. Πάλι ενεργοποιεί τον άξονα Λέοντα Υδροχόου, όπως και η πρώτη.
Κατά την διάρκεια των εκλείψεων δεν σταματάμε την ζωή μας, παρατηρούμε τα προβλήματα και αλλάζουμε αυτά που είναι στο χέρι μας. Βέβαια καλό είναι τις σημαντικές αποφάσεις και τα ξεκινήματα να τα αφήσουμε μετά το τέλος των εκλείψεων, που όλα θα είναι πιο ξεκάθαρα και διαυγή, όπως ο ουρανός μετά την βροχή.
Η ενέργεια του σύμπαντος όχι μόνο δεν σταματά αλλά  προετοιμάζει μεγάλα γεγονότα, αλλαγές και ανατροπές. 
Στο σύμπαν τίποτα δεν είναι τυχαίο και όπως μου αρέσει να λέω,  υπάρχει η ειμαρμένη – το πεπρωμένο των αρχαίων Ελλήνων- σαν μεταξωτή κλωστή, να δείχνει στον άνθρωπο το μονοπάτι του στη γη.
Τα ζώδια που θα επηρεαστούν πιο πολύ είναι οι Λέοντες, ιδιαίτερα οι γεννημένοι από 1~7 Αυγούστου, οι Υδροχόοι, πιο πολύ όσοι είναι 27 Ιανουαρίου με 4 Φεβρουαρίου, που φιλοξενούν την μεγάλη μπλε έκλειψη Σελήνης στον άξονά τους  αλλά και οι Ταύροι, κυρίως όσοι είναι 27 Απριλίου ως και 4 Μαΐου και οι Σκορπιοί, που γεννήθηκαν 31 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου και όποιος έχει προσωπικό του πλανήτη ή τον ωροσκόπο του κοντά στην 11ο μοίρα αυτών των σταθερών ζωδίων. Επίσης το ζώδιο που πάντα επηρεάζεται από τα φαινόμενα της σελήνης είναι ο Καρκίνος, που κυβερνήτης πλανήτης του είναι η Σελήνη.
Πώς θα επηρεάσει τα ζώδια η σπάνια έκλειψη Σελήνης της 31ηςΙανουαρίου;
~σε ισχύ μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.~

Αν θέλετε να μάθετε δωρεάν σε ποιον τομέα του προσωπικού σας ωροσκοπίου, γίνεται η σπάνια έκλειψη Σελήνης σε σύνοδο με τον αστεροειδή Δήμητρα,
1. κοινοποιήστε αυτό το άρθρο, 2. γράψτε το σχόλιό σας και 3. επικοινωνήστε μαζί μου στο https://www.facebook.com/mari.gioba ή στο 

https://www.instagram.com/marigioba/ για να σας απαντήσω προσωπικά. Ένα δώρο με αγάπη για όσους το χρειάζονται. 

 ΚΡΙΟΣ ( η έκλειψη γίνεται στον 5ο και 11οοίκο)  Ευτυχώς δυναμικοί Κριοί αυτή η έκλειψη γίνεται σε φιλικό για σας ζώδιο και μπορεί αν χειριστείτε με σύνεση τις συγκοιρίες ,να βγείτε όχι μόνο αλώβητοι αλλά και κερδισμένοι από την ‘μάχη΄’. Κυρίως θα δεχτείτε έντονη ενέργεια στον τομέα του έρωτα και των φίλων, της δημιουργίας και της τέχνης, των επιχειρήσεων, των παιδιών και των στόχων σας. Βαδίστε με σύνεση και αξιοποιήστε τις ευκαιρίες μιας ξεχωριστής έκλειψης , ιδιαίτερα όσοι είστε γεννημένοι από 28 Μαρτίου ως 4 Απριλίου, καθώς η έκλειψη ακόμα κ μέσα από ένα δίλημμα, αν επιλέξετε σωστά θα αποδειχτεί ευνοϊκή για σας.

ΤΑΥΡΟΣ  ( στον 4οκαι τον 10ο  οίκο)  Η αλήθεια είναι πως δεν σας αρέσει η πίεση και  οι αλλαγές αλλά με αυτό το μοναδικό φεγγάρι θα πρέπει να βάλετε λίγο νερό στο κρασί σας και να βρείτε την ισορροπία ανάμεσα  στην οικογένεια, το σπίτι και τις επαγγελματικές σας φιλοδοξίες, κυρίως όσοι είναι 27 Απριλίου ως και 4 Μαΐου. Ίσως να χρειαστεί να αλλάξετε κατοικία ή να βρεθείτε σε δίλημμα ανάμεσα στις απαιτήσεις της δουλειάς και την οικογένειά σας. Φροντίστε τους δικούς σας ανθρώπους, οι άντρες την μητέρα ή την σύζυγο και οι γυναίκες Ταύροι φροντίστε τον εαυτό σας και την μητέρα σας.  Περάστε στο επόμενο στάδιο της ζωής σας ακόμα κι αν φοβάστε, είναι η φυσική εξέλιξη.  Δίδυμοι (στον 3ο και 9ο οίκο) Στον φυσικό σας  τομέα της επικοινωνίας, πραγματοποιείται η σπάνια έκλειψη Σελήνης και σας προκαλεί θετικά, ιδιαίτερα όσους είναι γεννημένοι στις αρχές Ιουνίου. Βρείτε την αρμονία ανάμεσα στο δικό σας τρόπο σκέψης, στο περιβάλλον σας αλλά και σε άτομα με άλλη κουλτούρα ή νοοτροπία. Η έκλειψη σας ενθαρρύνει, να διεκδικήσετε για μια άποψη ή ιδέα σας και να βρείτε την χρυσή τομή ανάμεσα στην γνώμη σας και των άλλων. Ωριμάστε μέσα από έναν άλλο τρόπο επικοινωνίας, σκέψης και νοοτροπίας και επιλέξτε να περάσετε σε ένα άλλο στάδιο με σύνεση. Προσέξτε τους συγγενείς σας και τα άτομα που βρίσκονται στον κύκλο σας.


  ΚΑΡΚΙΝΟΣ  (στον 2οκαι τον 8ο οίκο) Ως γνήσια παιδιά της Σελήνης επηρεάζεστε πάντα από τα σεληνιακά φαινόμενα. Αυτό το ξεχωριστό, μεγάλο, γαλάζιο και ματωμένο φεγγάρι τονίζει θέματα αξιών, ασφάλειας ή ανασφάλειας, αυτοεκτίμησης ή ζήλειας, σχέσεις, οικονομικά. Δείξτε πίστη στον εαυτό σας και διεκδικήστε για να  αλλάξετε τα δεδομένα σας. Στηριχτείτε μόνο σε ό,τι μπορεί να αντέξει.  

 Λέων (1ος και 7ος οίκος) Στο ζώδιο σας φιλοξενείτε αυτό το σπάνιο πλανητικό φαινόμενο, που έχει να συμβεί από το 1866. Δείτε το λοιπόν, σαν μια ευκαιρία αλλαγής και μετάβασης σε μια διαφορετική, πιο ώριμη πραγματικότητα ιδιαίτερα οι Λέοντες από 29 Ιουλίου ως 8 Αυγούστου.
Η σούπερ, γαλάζια έκλειψη Σελήνης συναντά στο ζώδιό σας τον αστεροειδή Δήμητρα Ceres1,  που εκφράζει πώς χρειαζόμαστε την φροντίδα και το ρόλο της μητέρας. Αίτημά της είναι η μετάβαση στο επόμενο στάδιο εξέλιξης, η ωριμότητα ακόμα και μέσα από τον πόνο του αποχωρισμού, η διεκδίκηση γι αυτό που επιθυμούμε πολύ και το να είμαστε  ρεαλιστές για να γίνουμε αποδοτικοί και να προχωρήσουμε.
Αν ακολουθήσετε την πορεία εξέλιξης, διεκδίκησης και ωρίμανσής σας μέσα από το πρίσμα των επιθυμιών σας και πόσο αυτές ταιριάζουν με τις σημαντικές για σας σχέσεις, θα βρείτε την εσωτερική αρμονία. Είναι μια ευκαιρία συνειδητοποίησης του τι και ποιος πραγματικά σας πάει μπροστά.

 

Παρθένος  (στον 12ο και 6οοίκο)

Το βασικό αίτημα αυτής της σπάνιας έκλειψης είναι να φροντίσετε τον εαυτό σας και να δείξετε την αγάπη σας στους δικούς σας ανθρώπους, να ξεπεράσετε την θλίψη και τον πόνο για ό,τι πρέπει να τελειώσει. Για να ανοίξει ένας νέος κύκλος πρέπει πρώτα να κλείσει ένας άλλος.  Υιοθετήστε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, αντικρύστε τα σκοτάδια που κρύβετε, φροντίστε την ψυχή σας και γνωρίστε όσα κρύβετε βαθιά μέσα σας. Μην φοβάστε να προχωρήσετε μπροστά.

    

Ζυγός  ( στον 11οκαι 5ο οίκο)

Το σπάνιο μπλε, ματωμένο φεγγάρι σε σύνοδο με τον σημαντικό αστεροειδή Δήμητρα, ευτυχώς για σας τους Ζυγούς είναι ευνοϊκό,  με την προϋπόθεση, να προσπαθήσετε και να βρείτε ισορροπίες ιδιαίτερα ανάμεσα στον τομέα των φίλων ή συλλόγων με κοινό στόχο, των ονείρων και επιθυμιών σας  και ενός αγαπημένου προσώπου. Η πρόταση αυτής της ‘μελαγχολικής’ σελήνης, ιδιαίτερα για τους Ζυγούς των αρχών Οκτωβρίου,είναι να διεκδικήσετε για την πραγματοποίηση ενός στόχου σας. Αναπτύξτε και πραγματώστε τα όνειρά σας. Ωριμάστε, αλλάξτε και αν χρειαστεί αφήστε πίσω σας ή αγωνιστείτε, να κρατήσετε φίλους ή συνοδοιπόρους
ανάλογα με το ποιοι είναι ευεργετικοί για την εξέλιξή σας.


 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ (στον 10ο και 4ο οίκο)  Αυτό το σπάνιο ματωμένο και γαλάζιο φεγγάρι για σας έχει ιδιαίτερη σημασία μια και συναντά τον αστεροειδή Δήμητρα. Έναν αστεροειδή, που θεωρείται παιδί του Πλούτωνα του δικού σας πλανήτη. Αίτημα αυτής της έκλειψης είναι η μετάβαση, μεταμόρφωση και εξέλιξη στον επαγγελματικό και κοινωνικό σας χώρο. Θα χρειαστεί να διεκδικήσετε και να διαπραγματευτείτε για έναν επαγγελματικό στόχο σας. Αν σας ακούσουν συνεχίστε να παράγετε επαγγελματικούς καρπούς, αλλιώς βάλτε μια τελεία και περάστε στο επόμενο στάδιο της εξέλιξής σας. Ιδιαίτερα οι Σκορπιοί που γεννήθηκατε τέλη Οκτωβρίου και αρχές Νοεμβρίου, θα κληθείτε να βρείτε ισορροπία ανάμεσα στις απαιτήσεις της καριέρας σας και των αναγκών της οικογένειάς σας.  ΤΟΞΟΤΗΣ  (η έκλειψη στον 9ο και 3ο οίκο) η ξεχωριστή αυτή έκλειψη είναι αρμονική για τους Τοξότες και πιο πολύ για όσους έχουν γεννηθεί τέλος Νοεμβρίου αρχές Δεκεμβρίου. Θα χρειαστεί να βρείτε ισορροπία ανάμεσα  σε ό,τι πιστεύετε εσείς και στις απόψεις των άλλων. Μπορεί να σας δοθεί η ευκαιρία να εξελιχτείτε μέσα από ταξίδια, σεμινάρια ή σπουδές, να επικοινωνήσετε με ανθρώπους που έχουν άλλη κουλτούρα και να ανακαλύψετε ένα νέο τρόπο σκέψης, μια άλλη πραγματικότητα. Αισιόδοξοι Τοξότες τολμήστε, διεκδικήστε και διαπραγματευτείτε την πραγματοποίηση ενός μακρινού σας στόχου! Αιγόκερως  (η έκλειψη στον 8οκαι 2ο οίκο)

Make love not war’ αυτό πρέπει να είναι το  δικό σας σύνθημα. Θέλετε να ενωθείτε απόλυτα με έναν άλλο άνθρωπο, επιθυμείτε μια βαθιά μεταμορφωτική σχέση και πολλοί από σας θα την ζήσετε, αν παλέψετε  γι αυτήν. Φροντίστε τις βαθύτερες ανάγκες και τους κρυφούς σας πόθους , να αποκοπείτε από αυτά που δεν είναι ουσιώδη και να διεκδικήσετε ένα κρυφό σας όνειρο. Αλλιώς θα νιώθετε ανασφάλεια και κενό. Κυνηγήστε την ουσία και μεταμορφωθείτε μέσα από βαθιές αλλαγές. Φροντίστε όσους σας χρειάζονται.
Ο οικονομικός τομέας που αφορά και άλλους  χρειάζεται εξυγίανση, διεκδίκηση και διαπραγμάτευση. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ  (η έκλειψη στον 7ο και 1ο οίκο)   Ήρθε ο καιρός να φροντίσετε τους άλλους, τον σύντροφο, τον συνεργάτη, μια σχέση ζωής. Καλείστε από την δυνατή ενέργεια της ματωμένης, γαλάζιας Σελήνης και του αστεροειδή Δήμητρα, να αναθεωρήσετε τι θέλετε από τους άλλους και αν επιθυμείτε να καλύψετε κι εσείς τις δικές τους ανάγκες. Ευαίσθητες οι ισορροπίες ανάμεσα στο Εγώ και το Εμείς, στην ανεξαρτησία και την δέσμευση. Το ερώτημα είναι θέλετε να ακούσετε τους άλλους, χωρίς να παραμερίσετε τις δικές σας ανάγκες; Ο πόνος του αποχωρισμού είναι πιο δυνατός από την ανάγκη μετάβασης στο επόμενο βήμα; Μη φοβάστε, οι σχέσεις που μπορούν να μεταμορφωθούν και να δώσουν καρπούς θα επιβιώσουν και θα αναγεννηθούν.
   ΙΧΘΥΕΣ  (η έκλειψη στον 6ομε 12ο οίκο) Διεκδικήστε αυτό που έχει σημασία για σας στην καθημερινότητα και την εργασία σας. Κρατείστε ό,τι δίνει μια ευχάριστη νότα στην χειροπιαστή πραγματικότητα. Φροντίστε τον εαυτό σας, την διατροφή και την υγεία σας. Μεταμορφώστε την κάθε σας μέρα, αλλάξτε την ρουτίνα ή την πίεση στην δουλειά σας. Κυνηγήστε αυτό που σας κάνει να αποδίδετε και να δημιουργείτε ή να γεμίζετε από την προσφορά σας. Νιώστε ότι αξίζετε και ότι δίνετε και παίρνετε φροντίδα και προστασία μέσα από απλές καθημερινές στιγμές. Γιατί αυτό είναι η ευτυχία, μικρές πολύτιμες στιγμές.
Πλανητικό Υστερόγραφο Φεβρουαρίου

Μαζικές εκδηλώσεις και συλλαλητήρια συνταράζουν όχι μόνο την χώρα μας αλλά και παγκόσμια.
Η τροφή, η οικογένεια, η στέρηση των λαών, η γη και οι αξίες της θα πλήξουν σοβαρά πολιτικές και σημαντικούς αρχηγούς. Το Περιβάλλον, η γη και η τροφική αλυσίδα εκπέμπουν σήματα κινδύνου. Ακραία γεωφυσικά φαινόμενα. Αγροτικά σοβαρά θέματα που χρειάζονται λύσεις.
Avatar photo
AboutMari Giova
Είμαι Αστρολόγος με ειδίκευση στην ψυχολογική (συμβουλευτική) Αστρολογία και σύμβουλος προσωπικής εξέλιξης και ενεργειακής διακόσμησης ~ Feng shui με σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η αγάπη μου για την Αστρολογία ξεκίνησε από 12 χρονών με βιβλία και μαθήματα, ακολουθώντας από ένστικτο μια εσωτερική μου ανάγκη και τις οικογενειακές μου ρίζες από την γιαγιά και προγιαγιά μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *